Meniu
Search
x

IMM Invest: programul a fost prelungit pentru 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat că programul IMM Invest a fost prelungit, prin ordonanţă de urgenţă şi va include şi programul Agro Invest destinat fermierilor. La rândul său, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a afirmat că sprijinirea mediului de afaceri reprezintă o prioritate.

De Andi Badea la 10.03.2021, 18:19

În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind prelungirea pentru 2021 a programului IMM Invest care include şi programul IMM Invest destinat fermierilor. Anul trecut, când am implementat IMM Invest am văzut că au fost mai multe probleme şi am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, un program cu un plafon de 1 miliarde lei. Înţeleg că suma este solicitată deja şi, dacă este in program de succes aşa cum a fost şi IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma. În acelaşi timp a fost aprobat şi pentru IMM Factor, la fel un plafon de un miliard de lei. Două ordonanţe de urgenţă aşteptate foarte mult de mediul de afaceri. Anul trecut acestea au susţinut economia şi rezultatele bune pe care le-am avut în economie anul trecut, cu cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul 4, cu menţinerea locurilor de muncă. Acestea au fost şi rezultatele unor programe pe care acum le prelungim”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului

Reacția ministrului de Finanțe

Sprijinirea mediului de afaceri reprezintă o prioritate pentru Ministerul Finanţelor, astfel că am susţinut în şedinţa de Guvern de astăzi prelungirea programul IMM INVEST până la 30 iulie 2021. Totodată, am introdus o serie de completări, respectiv extinderea categoriilor de beneficiari, modificarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea de lichiditate a întreprinderilor solicitante, precum şi includerea producătorilor de vinuri şi bere în cadrul domeniilor eligibile”, a transmis, la rândul sâu, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Acesta a precizat că subprogramul AGRO IMM INVEST se adresează exclusiv domeniilor de activitate din agricultură, pescuit, acvacultură şi sectorul alimentar şi prevede posibilitatea acordării unui grant suplimentar în valoare de 10% din creditul acordat faţă de grantul din cadrul IMM INVEST, în termen de 1 an, în funcţie de utilizarea creditului garantat.

Perioada de graţie poate fi extinsă până la maximum 24 de luni pentru creditele de investiţii, faţă de 18 luni, în cazul programului IMM INVEST.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » IMM Invest: programul a fost prelungit pentru 2021