Şoriciul, vedeta scumpă de la masa de Crăciun. Un kilogram se vinde la piaţă şi cu 100 de lei
Acolo unde există poftă, cresc şi preţurile. Un kilogram de şorici se vinde în pieţe şi cu 100 de lei. Cel mai apreciat este cel luat direct de pe porcul bio.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Acolo unde există poftă, cresc şi preţurile. Un kilogram de şorici se vinde în pieţe şi cu 100 de lei. Cel mai apreciat este cel luat direct de pe porcul bio, de la ţară. Însă, la oraşe ajunge mai degrabă şoriciul industrial, care e cumva o piele fără gust.
Ghiţă a trăit toată viaţa lui la o fermă din Periş. Timp de un an de zile a mâncat porumb, grâu, mazăre, floarea soarelui sau soia. A crescut frumos, iar astăzi a ajuns să cântărească puţin peste 100 de kilograme. Fermierul a găsit şi un client pentru el. Aşa că Ghiţă trebuie pregătit ca la carte.
Şoriciul este ca o etichetă a porcului. Trebuie să convingă de la o singură privire. Sau de la mai multe îmbucături. Mai întâi, se spală porcul, apoi este pârlit.
După care se coace la foc iute, până se înnegreşte. Din când în când se stropeşte cu apă rece. Se laudă cu şoriciul puţin gălbui. Clienţii aşteptau deja la poartă.
Şorici găsim şi în pieţele din Capitală. Puţin şi scump. Cel industrial costă între 20 şi 30 de lei kilogramul. Şoriciul copt este de două ori mai scump. Gustul este cel care convinge clienţii.
În urmă cu două săptămâni, s-a vândut şi cu 100 de lei kilogramul în pieţele din Capitală. Pofta era mare, iar clienţii plăteau oricât.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰