Antena Meniu Search
x

A apărut prima pensiune din România unde se poate plăti cu bitcoin

Considerate de mulţi modalitatea de plată a viitorului, tranzacţiile cu bitcoin îşi fac loc şi pe piaţa de la noi.

Vezi și

Considerate de mulţi modalitatea de plată a viitorului, tranzacţiile cu bitcoin îşi fac loc şi pe piaţa de la noi. În România, a apărut primul hotel care acceptă plata cu moneda virtuală. Acesta se află într-una dintre cele mai frumoase zone ale ţării - lacul Bistra din Alba, chiar pe ruta celebrei şosele Transalpina. Astfel, după ce românii au cumpărat case, mancare sau haine, acum îşi plătesc şi cazarea din portofelul digital. Este abia începutul, spun cei din industrie.

Aşa se deschide o nouă etapă în industria hotelieră de la noi. Pensiunea aşezată chiar în apropiere de Drumul Regelui este prima din România care acceptă plata în bitcoin. Pentru o noapte de cazare într-una din camerele pensiunii de 3 stele, clienţi vor plăti 0,0056 de bitcoini. Adică 170 de lei. Iar turiştii se bucură nu doar de jacuzzi şi servicii de lux, ci şi de peisajele incredibile ale Carpaţilor.

Nu este însă prima afacere autohtonă care a făcut acest pas. Clujenii au cumpărat pizza cu bitcoin, iar în online există zeci de magazine care acceptă plata din portofelul virtual. La nivel internaţional, peste 100.000 de afaceri îşi vând serviciile cu ajutorul criptomonedelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » A apărut prima pensiune din România unde se poate plăti cu bitcoin