Antena Meniu Search
x

Investiţie de 120 milioane de euro la Iaşi, unde a fost inaugurată cea mai mare clădire de birouri din ţară. "Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României"

La Iaşi a fost inaugurată, marţi, cea mai mare clădire de birouri din ţară, unde vor lucra 5.000 de oameni. Investiţia se ridică la peste 120 milioane de euro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.04.2023, 10:16

Investiţie de 120 milioane de euro la Iaşi, unde a fost inaugurată cea mai mare clădire de birouri din ţară. "Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României"
Investiţie de 120 milioane de euro la Iaşi, unde a fost inaugurată cea mai mare clădire de birouri din ţară. "Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României"

 La eveniment au participat premierul Nicolae Ciucă, mai mulţi miniştri, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, precum şi oficialităţi locale.

Palas Campus reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România, având o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, care a presupus o investiţie de peste 120 milioane de euro. 

Preşedintele Companiei Iulius, Iulian Dascălu, a declarat că investiţia a fost demarată în anul 2020, pe o piaţă office în expectativă, din cauza pandemiei. ”Acum, ne primim partenerii în noua clădire. Sunt 13 companii de renume mondial, cu birouri dedicate pentru peste 5.000 de talente locale din industria creativă şi automotive, ce realizează de aici programare cu impact în viitorul business-urilor, siguranţei şi calităţii vieţii în general. Este un proiect atractiv, inedit din mai multe perspective, cu o misiune orientată spre dezvoltarea şi susţinerea oraşului. Este un proiect care a adus la Iaşi primele sedii din regiune ale unor companii puternice”, a afirmat Iulian Dascălu.

"Silicon Valley al României"

Pe acelaşi subiect

„Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României! Se poate! La Iaşi lucrează deja 10% din totalul angajaţilor companiilor americane din România“, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, prezent la inaugurare, potrivit ZF.ro.

Palas Campus este situat în vecinătatea ansamblului Palas Iaşi, o investiţie de 320 de milioane de euro. În Palas Campus activează compania Amazon, cu 2.000 de angajaţi, dar şi alte firme, printre care AMD, Microsoft, Hella şi Cognizant Softvision.

Palas Campus este compus din şase corpuri cu înălţimea maximă de şase etaje, conectate la parter şi la primele trei etaje, cu o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp. Campusul include restaurante, cafenele, un supermarket, o sală de fitness, un centru medical şi o zonă de servicii.

În 2021, clădirea a beneficiat de primul credit verde acordat unei companii româneşti de către International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare de 72 milioane de euro. La etajul patru sunt amenajate terase verzi. Clădirea are o parcare subterană cu 625 de locuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri economice » Investiţie de 120 milioane de euro la Iaşi, unde a fost inaugurată cea mai mare clădire de birouri din ţară. "Faceţi din Iaşi Silicon Valley al României"