Antena Meniu Search
x

Investiție-record într-un judeţ din România. Ce se va construi cu 75 de milioane de euro, bani europeni: "Vor beneficia peste 100.000 de oameni"

O axă rutieră nord-sud va fi construită în județul Galați cu fonduri europene în valoare de 75 de milioane de euro. Este o investiție record, anunță autoritățile locale. La final, șoseaua va lega principalele drumuri naționale care străbat județul.

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 15:10

teancuri de bancnote euro numarate
Investiție-record într-un judeţ din România - Shutterstock (scop ilustrativ)

O axă rutieră se va construi în județul Galați. Este vorba despre o investiție record de circa 75 de milioane de euro. În total se vor moderniza 60 de kilometri de drum plecând de la Bălăbănești, în nord, până la Șendreni, în sud. La final, drumul va trece prin 11 comune și va lega DN 24D de DN25.

Investiție record, de 75 milioane de euro, în Galaţi

"Este o mega investiție în infrastructura județului Galați, fiind vorba despre o axă rutieră care străbate județul de la nord la sud. Acest tronson funcțional, care traversează 11 comune, leagă DN 24D, din partea de nord a județului, cu DN25, în zona satului Traian din comuna Șendreni", a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, instituția care coodonează proiectul.

"Este primul contract semnat în regiunea noastră pe acest program cu fonduri europene. În cadrul acestei investiții, vom moderniza de la zero aproape 60 de kilometri de drum, cu o cofinanțare de doar 2% din bugetul Consiliului Județean. Este o lucrare complexă, care înseamnă consolidarea fundației drumului, lărgirea părții carosabile, modernizarea a 12 poduri și a peste 1000 de podețe, de care vor beneficia peste 100.000 de oameni din județul nostru", adaugă Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În plus, autoritățile gălățene au obținut fonduri europene pentru împădurirea a aproape 60 de hectare de teren, relatează Mediafax. Plantările se vor face pe terenurile degradate din apropierea șoselei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Investiție-record într-un judeţ din România. Ce se va construi cu 75 de milioane de euro, bani europeni: "Vor beneficia peste 100.000 de oameni"