Antena Meniu Search
x

Video Investiţii fără sens, în centre turistice de care s-a ales praful. Un primar recunoaşte că aşa au atras fonduri europene: "Pentru punctaj a fost trecută o casă memorial"

Investiţii de sute de mii de euro, fără niciun sens. Mai multe centre de informare turistică din judeţul Gorj au fost făcute doar de dragul de a accesa fonduri europene. În localităţile în care au fost înfiinţate nu a mai călcat picior de turist de ani de zile. Şi dacă ar veni, nu are cine să le dea indicaţii. Clădirile au lacătul pus pe uşi.

Alin Stan
de Alin Stan

la 03.11.2021, 20:58

Vezi și

Imaginile sunt filmate în Alimpeşti, o comună aflată la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj. Centrul de informare turistică din localitate a fost înfiinţat în urmă cu şase ani, în urma unei investiţii de peste 200.000 de euro din fonduri europene. Dar încă de atunci stă cu lacătul pe uşă. "Nu prea vin spre informare turiştii, nu suntem într-o zonă tranzitată de cetăţeni care să întrebe ce ar putea vizita în împrejurimile localităţii", povesteşte Victor Drăgulescu, primarul din Alimpeşti.

Pentru a putea accesa proiectul, localitatea trebuia să beneficieze de cel puţin un obiectiv turistic. Aşa că autorităţile au inclus casa unui scriitor, imobil care nu poate fi vizitat pentru că nu mai există. "Pentru punctaj a fost trecută o casă memorial, a poetului Ion Lotreanu. Avem acolo într-un sat mai îndepartat un vecin într-un sat care are o crescătorie de struţi, iar asta a contat cel mai mult", mai spune Victor Drăgulescu. Cum s-a dovedit o investiţie inutilă, centrul de informare a primit o altă întrebuinţare.

Centre turistice abandonate şi în Gorj

O situaţie asemănătoare este şi în localitatea Crasna. Peste 100 de mii de euro din fonduri europene au fost investiţi în centrul de aici. A funcţionat aproape doi ani, dar puţinii turişti care îi treceau pragul au încetat să mai vină.

"În ultima vreme, din păcate, cu pandemia care există de un an şi ceva, nu am mai avut parte de turişti", mărturiseşte Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna. Un localnic spune că turiştii ar avea ce să vadă. "Sunt aici mănăstiri. Două mănăstiri. Mai încolo e Consiliul Judeţean".

În judeţul Gorj sunt aproximativ 10 centre de informare turistică, dar cele mai multe sunt nefuncţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Investiţii fără sens, în centre turistice de care s-a ales praful. Un primar recunoaşte că aşa au atras fonduri europene: "Pentru punctaj a fost trecută o casă memorial"