Antena Meniu Search
x

Video IRCC aproape se va dubla din octombrie, începe coșmarul pentru românii cu credite. La cât vor ajunge ratele

IRCC este noua sursă de stres pentru români. Aproape jumătate de milion de oameni vor plăti rate mai mari din octombrie, când indicele va sări de la 2,65%, cât este acum, la 4%. Speriaţi de sumele tot mai mari, mii de oameni au ales să ceară păsuire de la bănci.

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 20:35

Vezi și

Mădălina Pîrvu, reporter Observator: "La finalul acestei luni BNR va anunța noua valoare a IRCC, indicele în funcție de care se calculează dobânzile la creditele în lei după 2019. Ca atare, economiștii spun că din luna octombrie vom avea un IRCC de 4%, ceea ce înseamnă că ratele oamenilor vor crește cu aproximativ 300 de lei. Asta nu este tot, pentru că tot economiștii mai spun că IRCC va crește și anul viitor și va sări de 5 sau chiar 6%. Cu toate acestea, până în momentul de față, după cum arată datele oficiale, vorbim despre aproximativ 16.000 de români care au ales să treacă de la ROBOR la IRCC, în timp ce 33.000 persoane au decis să își suspende ratele. O măsură similară a fost luată și pe durata pandemiei, între 2020 și 2021, atunci când aproape 100.000 de persoane și-au suspendat ratele. Indicele ROBOR la trei luni a stagnat la 7,91%."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » IRCC aproape se va dubla din octombrie, începe coșmarul pentru românii cu credite. La cât vor ajunge ratele