Antena Meniu Search
x

Video Lipovenii s-au dat în spectacol la Festivalul Borşului. Răsfăț cu 60 de ceaune pline-ochi cu cel mai bun peşte

Lipovenii s-au dat în spectacol azi la Festivalul Borşului. 60 de ceaune, pline ochi cu cel mai bun peşte, s-au răsfăţat sub privirile pofticioşilor. Zece tone de peşte au pus la bătaie bucătarii pentru oaspeţii lor. Iar oamenii au fost cuceriţi de mâncarea bună şi de tradiţii.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.08.2022, 21:17

Vezi și

La poarta de intrare în Delta Dunării, în inima celei mai mari comunităţi de pescari din Tulcea, în Jurilovca, oamenii locului îşi serbează tradiţiile. Aici, borşul lipovenesc e cartea de vizită, iar un festival îi face cinste. 

Andree Filip, reporter Observator: Cu ciuşca la gât, pescarii din Jurilovca au pregătit peste 40.000 de porţii de borț, sunt 60 de ceaune de borş în care s-au folosit 10 tone de peşte.

Bucătarii şi-au suflecat mânecile şi s-au pus pe treabă cu noaptea în cap, la Festivalul Borşului

Borşul de pește a fiert la foc domol în cele peste 60 de ceaune. Totul, sub privirile nerăbdătoare ale pofticioşilor.

Într-un alt colţ, o bucată zdravănă de peşte se perpeleşte domol pe plită. Lângă, midiile se scaldă într-un sos de roşii proaspăt. Aromele sunt irezistibile. Turiştii stau la coadă pentru vedeta festivalului. o porţie zdravănă de borş. Iar pentru focul de la inimă, oaspeţilor li s-a cântat muzică tradiţională rusească. Nimeni n-a plecat cu mâna goală. Frumuseţile tradiţionale i-au tentat. O cafea turcească pune capac la întreg festinul. Festivalul Borşului se încheie mâine seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Lipovenii s-au dat în spectacol la Festivalul Borşului. Răsfăț cu 60 de ceaune pline-ochi cu cel mai bun peşte