Antena Meniu Search
x

Loteria românilor care merg în concediu cu avionul. Cum putem recupera banii dați pe bilete

În plin sezon de concedii, zborurile cu avionul riscă să devină o loterie. Un studiu recent arată că în iunie au fost cu aproape 50% mai multe întârzieri şi anulări de zbor în comparaţie cu luna mai. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 05.07.2024 , 09:22

Au fost întârzieri sau anulări pe multe rute, dar cele mai afectate au fost zborurile spre şi dinspre principalele oraşe europene, cum ar fi Londra, Paris sau Milano. Zeci de mii de pasageri au fost afectați de întârzieri considerabile sau chiar de zboruri anulate.

Potrivit datelor furnizate de o platformă de turism online, luna trecută, au fost cu 47% mai multe întârzieri şi anulări de zbor în comparaţie cu luna mai. De exemplu, din totalul zborurilor rezervate prin această platformă în iunie, 11% au avut întârzieri declarate oficial, iar numărul anulărilor s-a dublat faţă de luna mai.

Vor urma încă două luni și mai aglomerate, așa că specialiștii în turism ne sfătuiesc să luăm măsuri de precauție și asigurări ca să beneficiem de o rezolvare mai rapidă în cazul situaţiilor neprevăzute din aeroporturi.

Vezi și

Alte cauze ce duc la problemele din această perioadă sunt: lipsa personalului din aeroporturi sau companii aeriene, dar și defecțiunile care apar la avioane, care duc la reacții în lanț și care, în final, ne pot strica vacanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri economice » Loteria românilor care merg în concediu cu avionul. Cum putem recupera banii dați pe bilete