Antena Meniu Search
x

Video Lovitură uriașă pe piața service-urilor din România. Amendă de 26 de milioane de euro pentru 65 de companii

Înţelegeri ilegale între asiguratori şi lanţuri de service-uri auto. Consiliul Concurenţei a sancţionat 65 de companii cu amenzi în valoare de aproximativ 26 de milioane de euro.

de Adrian Obreja

la 28.12.2022, 19:57

Vezi și

Aceste companii, importanți dealeri auto de pe piață din România, care dețin și service-uri, împreună cu societățile de asigurări s-au înțeles în ceea ce privește prețul pieselor de schimb și al manoperei. Astfel, s-a eliminat concurența dintre firmele de asigurări, dar și dintre service-uri, împărțindu-și clienții și sumele rezultate din reparații, într-un mod cât mai convenabil pentru toți. 

​Iar printre companiile despre care vorbim, se numără unele de renume: Asociația Dacia Renault Nissan, restul de nouă fiind service-uri! 

Cât despre amenzi, 120 de milioane au primit societățile de asigurări Allianz, Groupama, Euroins, acestea fiind printre cele mai cunoscute. Restul de 10 milioane sunt amenzi către service-uri. Decizia Consiliului Concurenței este executorie și va fi pusă în aplicare de ANAF, iar banii vor merge la bugetul de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Lovitură uriașă pe piața service-urilor din România. Amendă de 26 de milioane de euro pentru 65 de companii