Antena Meniu Search
x

Malta, noul paradis căutat de români. Țara spectaculoasă din centrul Mediteranei

Românii au descoperit un paradis la îndemână. An de an, tot mai mulţi aleg Malta - acolo unde istoria, religia şi arhitectura se împletesc cu peisajele exotice. Totul arată ca într-un film, de fapt acolo chiar s-au filmat scene din filme celebre.

Vezi și

Românii au descoperit un paradis la îndemână. An de an, tot mai mulţi aleg Malta - acolo unde istoria, religia şi arhitectura se împletesc cu peisajele exotice. Totul arată ca într-un film, de fapt acolo chiar s-au filmat scene din filme celebre.

La prima vedere, Malta este o ţară aridă şi foarte călduroasă. Dar, imediat ce ai pus piciorul pe insulă, îţi dai seama că începi o călătorie fascinantă în timp. Aici, găseşti unele dintre cele mai vechi clădiri din întreaga lume.  

Printre milioanele de turişti care vizitează insulele din centrul Mării Mediterane, găsim şi mulţi români. Adrian şi Alina Stan aniversează în Malta un an de la cununia civilă. 

Adrian şi Alina Stan, turisti români:

Mi se pare că este diferit aici faţă de ce am văzut până acum. Grecia, Turcia şi ţările mai nordice. Dar, într-adevăr, are ceva aparte, ceva mai special. Aş pune-o undeva între Grecia şi ţările mai exotice. Mie îmi place în mod special la Malta frumuseţa brută. 

Poate cel mai căutat loc este M-dina sau Oraşul Tăcerii - vechea capitală a Maltei. De 350 de ani, cetatea nu a suferit absolut nicio modificare. Aici, între zidurile încărcate cu istorie, nu au voie să locuiască decât familiile de nobili.

Maltezii sunt ospitalieri şi mereu bucuroşi de oaspeţi. Te întâmpină în costumele lor tradiţionale şi vorbesc cu mândrie despre istoria poporului lor.

Dacă vizitezi Malta, nu poţi rata celebra sărbătoare Festa. Este ca un revelion în plină stradă, cu mâncare, dans şi multe focuri de artificii. 

Joseph, organizator Festa:

Este o adunare unde toată lumea e veselă. Organizăm Festa pentru sfinţii noştri protectori.

Iar după o noapte de spectacol, căutam o oază de linişte în decorul uneia dintre minunile naturale din Marea Mediterană.

Celebra Fereastră Albastră este una dintre cele mai mari atracţii turistice din Malta şi totodată locul în care s-au filmat mai multe scene din filme precum Contele de Monte Cristo sau Urzeala Tronurilor.

Cel mai important pentru turiştii care vor să vadă Malta este să aleagă un tur organizat. Aşa, au ocazia să vadă, în doar câteva zile, majoritatea obiectivelor turistice de pe insulă. La preţuri mai mici decât cele de pe litoralul românesc. 

Turismul reprezintă 70 la sută din economia Maltei. iar majoritatea angajaţilor de pe insulă sunt străini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Malta, noul paradis căutat de români. Țara spectaculoasă din centrul Mediteranei