Antena Meniu Search
x

Video Masa de Crăciun va fi cu 50% mai scumpă. Ce este mai ieftin: să comanzi sau să găteşti acasă?

Cu o lună înainte de ajunul Crăciunului încep planurile şi grijile despre cum va arăta masa de sărbători. Specialiştii din industria alimentară estimează costuri mai mari cu cel puţin 50% comparativ cu anul trecut, fie că ne pregătim mâncarea acasă sau o comandăm de la restaurante. Cozonacul, friptura, sarmalele, salata boeuf, pentru toate vom plăti mai mult, indiferent că le vom face acasă sau le vom cumpăra de la firmele de catering. Datele oficiale arată faptul că, în ultimul an, alimentele s-au scumpit şi cu peste 60%. Cele mai mari creşteri de preţuri se înregistrează la zahăr, ulei, făină, unt sau lapte. Dar nici carnea sau produsele din carne n-au scăpat de scumpiri. Iar până de sărbători e foarte posibil ca preţurile să mai crească

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 24.11.2022, 13:34

Vezi și

Masa de Crăciun din acest an va fi mult mai scumpă în comparaţie cu 2021, asta din cauză că preţurile tuturor alimentelor sunt acum mai mari. De exemplu, pentru carnea de porc, faţă de anul trecut, plătim mai mult cu 15%, iar pe măsură ce ne apropiem de sărbători este posibil ca preţul  să mai crească cu până la 25%. 

În prezent, un kilogram de pulpă de porc se vinde în pieţe cu 23 de lei. Este foarte posibil ca de sărbători, aceeaşi cantitate să coste aproape 30 de lei. Pe lângă carne sunt mult mai scumpe şi lactatele, chiar şi cu 40 de procente. Şi preţul uleiului a crescut cu peste 40%, ia preţul zahărului cu peste 60%. Asta înseamnă că şi preţurile dulciurilor vor creşte. De exemplu, un kilogram de cozonac va costa de la 85 de lei în sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Masa de Crăciun va fi cu 50% mai scumpă. Ce este mai ieftin: să comanzi sau să găteşti acasă?