Antena Meniu Search
x

Ministrul Finanţelor: "Creșterea pensiilor va fi mai mare decât prevede legea, în 2023"

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat sâmbătă, că în anul 2023 pensiile se vor majora, iar creșterea va fi „mai mare decât prevede legea”, însă nu a vrut să precizeze de ce procent este vorba. 

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 16:56

Ministrul Finanţelor: "Creșterea pensiilor va fi mai mare decât prevede legea, în 2023" - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

„Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare.

Creşterea de pensii, mai marea decât prevede legea

Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor. Dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul", a declarat Câciu, la Antena 3.

Totodată, ministrul a ţinut să precizeze că nu vor exista creşteri de taxe sau alte modificări cu impact asupra economiei. "Nici nu au fost creșteri, a fost eliminarea unor excepții. Dacă vrem să fim sinceri până la capăt. Nu intervin măsuri noi", a declarat Adrian Câciu.

Pe acelaşi subiect

Premierul spune că nu vor creşte mai mult de 11%

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în şedinţa conducerii PNL s-a discutat despre procentul "cu care putem creşte pensiile şi că trebuie să fie acela prin care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. În acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%", a mai spus premierul, el arătând că la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre.

”Am discutat şi în PNL procentul cu care putem creşte pensiile, trebuie să fie acela prin care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a spus premierul după şedinţa conducerii PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Ministrul Finanţelor: "Creșterea pensiilor va fi mai mare decât prevede legea, în 2023"