Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii: "Sunt păreri în favoarea unei îngheţări a salariului minim"

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a discutat cu premierul Orban despre stabilirea salarului minim pentru anul viitor, precizând că există discuții pentru înghețarea salariului minim, însă sindicatele cer mărirea acestuia.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.11.2020, 21:06

Violeta Alexandru anunță că salariul minim ar putea fi înghețat pentru anul viitor - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Salariul minim pe economie ar putea fi înghețat în 2021
  • Sindicatele cer creșterea salariului minim

Violeta Alexandru: "Am avut la nivelul ministerului trei runde de negocieri cu sindicatele şi patronatele. Sunt păreri în favoarea unei îngheţări, a păstrării cuantumului actual, dar nicio decizie nu e luată. Am dat posibilitatea acestor discuţii pe baza datelor Comisiei de prognoză şi a INS. Pe de altă parte, sindicatele, în mod evident, susţin un punct de vedere înspre creşterea salatiului minim şi suntem în discuţii cu privire la aplicarea fomulelor propuse de noi"

Ludovic Orban: "Să ne bazăm pe date clare şi să ţinem cont de posibilele consecinţe economice şi sociale. Aş vrea să ţinem cont de inflaţie, că trebuie să compensăm erodarea puterii cumpărare prin inflaţie, prognoza economică...Trebuie evaluate cu prudenţă, să ne bazăm pe date clare privitor la salariul minim şi să ţinem cont de posibilele consecinţe economice şi sociale cu privire la salariul minim"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Ministrul Muncii: "Sunt păreri în favoarea unei îngheţări a salariului minim"