Antena Meniu Search
x

Video Mizele intrării Românei în Schengen. Ce câștigă românii

Aderarea la Schengen înseamnă, întâi de toate, călătorii mai simple și mai rapide. Vom scăpa de controale și proceduri birocratice la graniţe, indiferent că vom călători cu maşina personală, cu autocarul, cu trenul sau cu avionul. 

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 12:50

Vezi și

Practic, trecerea dintr-un stat în altul va semăna cu o călătorie în interiorul ţării, pentru că timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei vor dispărea. De asemenea, așteptarea cu orele în vămile cu Bulgaria, Grecia sau din vestul țării ar putea deveni istorie, dacă vom primi azi un vot favorabil.

Aderarea la Schengen va aduce avantaje mari şi pentru şoferii de TIR, care vor scăpaa de cozi. În prezent, aceştia aşteaptă, în medie, 8 ore să treacă de controalele din vămi.

Comerțul va fi mai profitabil, pentru că mărfurile vor circula mult mai rapid și la costuri mult mai mici. Asta înseamnă că România va atrage mai multe investiţii străine. Aderarea la Schengen va crește atractivitatea ţării noastre ca destinație turistică. Toate astea ar putea aduce şi creştere economică. Autorităţile vorbesc de un plus de 0,5 puncte procentuale la PIB-ul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Mizele intrării Românei în Schengen. Ce câștigă românii