Antena Meniu Search
x

Murăturile, vedetele târgurilor de sezon din toată țara

Acre, picante sau chiar dulci, murăturile sunt vedetele sezonului. Gospodinele au scos din cămară borcanele, dar ţin la preţ.

Vezi și

Acre, picante sau chiar dulci, murăturile sunt vedetele sezonului. Gospodinele au scos din cămară borcanele, dar ţin la preţ. Susţin că au produse sănătoase, fără conservanţi şi îi conving pe cei de la oraşe.

Doamna Iulia a venit de la Tecuci pentru a vinde în Capitală un sortiment special de murături - fără oţet. Gogoşarii, conopida şi castraveţii sunt din recolta din gospodărie.

Avem o specialitate pe care o producem de trei patru ani de zile . Două feluri de ardei iute la care am pus pe bază stafide, povesteşte gospodina.

Pentru un borcan frumos colorat, românii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 15 lei. Chiar şi de 3 ori mai mult decât în magazin. Însă, spun ei, gustul tradiţional nu se compară cu cel de la supermarket. Mai ales că, murăturile din comerţ au aditivi şi coloranţi. 

Şi în fermele din apropierea Capitalei e forfotă mare în aceste zile. Gospodinele pregătesc sute de borcane cu bunătăţi, mai ales că iarna se anunţă una grea. 

Peste 500 de kilograme de legume sunt pregătite aici, în fiecare an. 

Şi varza este pe lista de cumpărături. La Moţăţei, în Dolj, fermierii au o producţie bună, 70 de de tone de varză la hectar. Însă ţăranii se plâng că vând cu cel mult 40 de bani kilogramul, iar în piaţă preţul final este şi de patru ori mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Murăturile, vedetele târgurilor de sezon din toată țara