Antena Meniu Search
x

Noua lege a pensiilor, aprobată de Guvern. Anunţul făcut de ministru Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

Guvernul a aprobat în şedinţa săptămânală noul proiect al Legii Pensiilor, a anunţat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii, Lia-Olguta Vasilescu
Ministrul Muncii, Lia-Olguta Vasilescu, anunţă modificările aduse la Noua Lege a Pensiilor - Mediafax Foto via Hepta

Guvernul a aprobat în şedinţa săptămânală noul proiect al Legii Pensiilor, a anunţat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

'Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare', este anunţul făcut de ministrul Muncii la declaraţiile de presă susţinute după şedinţa de Guvern.

Vârsta de pensionare nu creşte, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa de Guvern.

Totodată, punctul de pensie va fi de 45% din salariul mediul brut, anunţă Vasilescu.

Pe acelaşi subiect

Se prevede reducerea vârstei de pensionare pentru cei care muncesc în condiţii deosebite: Astfel, pentru un an realizat în condiţii deosebite, vârsta se reduce cu 3 luni, iar pentru un an realizat în condiţii speciale vârsta se reduce cu 6 luni.

O altă modificare prevede o majorare cu 25% a punctajelor lunare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare ca nevăzători.

Printre noutăţile aduse la Legea Pensiilor este introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte.

Ministrul Muncii a anunţat şi că se introduce principiul contributivității, în așa fel încât cei care contribuie acum pentru pensii să aibă asigurată pensia în viitor.

Încă de la debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a declarat că valoarea punctului de pensie va creşte gradual la 1.265 de lei în anul 2019, la 1.775 de lei în anul 2020 şi apoi la 1.875 de lei în anul 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Noua lege a pensiilor, aprobată de Guvern. Anunţul făcut de ministru Muncii, Lia Olguţa Vasilescu