Antena Meniu Search
x

O bancă din România este pe cale să dispară

O bancă din România este pe cale să dispară, urmând să fie achiziţionată de filiala din ţara noastră a unuia dintre grupurile bancare de top din Uniunea Europeană. Tranzacţia este analizată de Consiliul Concurenţei. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 17:45

O bancă din România este pe cale să dispară
O bancă din România este pe cale să dispară - Shutterstock

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că analizează tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia First Bank SA. "Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia First Bank SA", anunţă autoritatea de concurenţă, potrivit news.ro

Intesa Sanpaolo S.p.A. este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea-mamă a grupului Intesa Sanpaolo. Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania S.A.

First Bank SA este o instituţie de credit activă pe piaţa serviciilor financiar-bancare din România

First Bank SA este o instituţie de credit activă pe piaţa serviciilor financiar-bancare din România, care operează o reţea de 40 de sucursale şi oferă servicii atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » O bancă din România este pe cale să dispară