Antena Meniu Search
x
LIVE

Anunțul făcut de Viorica Dăncilă despre pensiile românilor la întâlnirea cu experții FMI

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu delegaţia FMI în contextul evaluării anuale cu privire la evoluţia economică.

la 15.03.2018, 20:44
Viorica Dancila - Foto: Hepta

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional în contextul evaluării anuale cu privire la evoluţia economică.

Cu această ocazie, Dăncilă a afirmat că "reforma fiscală, legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, iniţierea şi promovarea unei noi legi a pensiilor vor oferi sustenabilitate sistemului de pensii pe o perioadă lungă de timp".

Rata creșterii economice a fost de 7%

Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul a subliniat şi că România a înregistrat în 2017 o rată a creşterii economice de 7%, datorată, în principal, ponderii industriei şi cu un aport substanţial al agriculturii şi dezvoltării domeniilor IT şi cercetare-inovare.

Investiţiile nete în economie au fost anul trecut cu 6,4% mai mari decât în 2016, 33,4% din fonduri fiind investite în industrie şi 25% în construcţii. Şomajul este la cel mai redus nivel din ultimii 25 de ani, în condiţiile în care anul trecut au fost create aproximativ 270.000 de noi locuri de muncă.

Prin transferul sarcinii fiscale de la angajator la angajat a fost redus numărul taxelor şi cheltuielile cu forţa de muncă, iar măsurile privind salarizarea personalului bugetar, cu accent asupra creşterii salariilor în sănătate şi educaţie, precum şi creşterea salariului minim brut pe economie contribuie la menţinerea pe piaţa muncii a personalului cu înaltă calificare profesională, a mai explicat Dăncilă.

Obiectivul Guvernului e creşterea veniturilor bugetare

La întâlnire au mai participat vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, discuţiile având ca obiect evoluţiile înregistrate de economia României în ultimul an şi perspectivele de dezvoltare şi consolidare a sustenabilităţii economice.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici le-a transmis reprezentanţilor FMI că unul dintre obiectivele Guvernului este creşterea veniturilor bugetare prin îmbunătăţirea colectării şi a relaţiei dintre fisc şi contribuabili.

Viorel Ştefan şi Eugen Teodorovici au arătat că Guvernul are în vedere îmbunătăţirea predictibilităţii fiscale, iar modificările din ultima perioadă au fost de natură să aducă o serie  de clarificări necesare simplificarii legislaţiei fiscale.

Reprezentanţii FMI au apreciat creşterea economică înregistrată în 2017 şi au arătat că ritmul de creştere va putea fi susţinut în perioada următoare printr-un mix echilibrat de politici monetare şi fiscale, susţinerea investiţiilor, sustenabilitatea cheltuielilor publice şi îmbunătăţirii colectării.

Sursa: news.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Anunțul făcut de Viorica Dăncilă despre pensiile românilor la întâlnirea cu experții FMI