Antena Meniu Search
x

Pentru prima dată într-un oraș din România, gunoiul se plătește la... kilogram

Cât gunoi arunci, atât plăteşti. Se întâmplă într-un oraş din Prahova unde resturile menajere se taxează la kilogram. Pe toate cele 3.000 de pubele din oraş au fost puse cip-uri, iar pe maşinile de salubrizare cântare şi cititoare.

Vezi și

Cât gunoi arunci, atât plăteşti. Se întâmplă în Prahova, în Mizil, unde resturile menajere se taxează la kilogram. Pe toate cele 3.000 de pubele din oraş au fost puse cip-uri, iar pe maşinile de salubrizare cântare şi cititoare.

La asociaţii, pubelele au fost securizate. Doar cu cartelă se mai poate intra la cele 6 platforme de gunoi dintre blocuri. Ba mai mult, fiecare loc este monitorizat video.

Şi fiecare plăteşte atât cât aruncă. Pe pubele au fost montate cip-uri, iar pe maşinile de colectare - cântare şi cititoare.

În oraşul Mizil, fiecare membru al unei familii plătea 11 lei pentru gunoi, în fiecare lună. De la 1 septembrie, fiecare kilogram de resturi menajere costă 35 de bani. Deşeurile reciclabile sunt ridicate gratuit. Automat, oamenii sunt stimulaţi să sorteze. Mai ales că anul trecut, primăria a primit o amendă de 50.000 de lei pentru neselectare.

Investiţia firmei de salubritate, la care acţionar majoritar e chiar primăria oraşului Mizil, s-a ridicat la 20.000 de euro pentru cântarele de pe maşini şi cititoarele de cipuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Pentru prima dată într-un oraș din România, gunoiul se plătește la... kilogram