Antena Meniu Search
x

Producţie record de cozonaci! Peste un milion ajung în aceste zile pe mesele din întreaga lume

Cozonacul românesc face înconjurul lumii în această perioadă şi ajunge atât pe mesele celor din țările Uniunii Europene, cât şi în SUA, Canada sau Noua Zeelandă. Acest fapt vine în urma unor estimări făcute de patiseri, care se aşteaptă la o producție record de peste 9 milioane și exporturi de peste un milion de cozonaci.

Cozonacul românesc face înconjurul lumii în această perioadă şi ajunge atât pe mesele celor din țările Uniunii Europene, cât şi în SUA, Canada sau Noua Zeelandă. Acest fapt vine în urma unor estimări făcute de patiseri, care se aşteaptă la o producție record de peste 9 milioane și exporturi de peste un milion de cozonaci.

Reprezentanţii industriei de morărit se bucură că vor ajuta în zilele acestea gospodinele să nu mai prepare cozonaci în casă şi estimează o producţie record de 9 milioane de cozonaci în această perioadă.

"Am ajuns cu cozonacul românesc peste tot în lume, în SUA, Canada, țările UE, în țările arabe, Australia sau Noua Zeelandă. Intenția noastră a fost să mergem cu cozonacul românesc peste tot în lume unde sunt români, dar am văzut că prinde foarte bine. De exemplu, la Londra se vinde foarte bine englezilor inclusiv pâinea românească, pentru că acolo avem un membru al Rompan care a deschis o fabrică de pâine", spune preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cele mai apreciate produse sunt cozonacii umpluți cu nucă și stafide, cei cu rahat, dar prinde foarte bine și cel cu ciocolată, cu cremă de lapte și pricomigdale sau cozonacul cu mac specific zonei Ardealului.

Prețul cozonacilor pleacă de la 3,50 lei, dar pot ajunge și până la 40 de lei, în funcție de gramaj și umplutură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Producţie record de cozonaci! Peste un milion ajung în aceste zile pe mesele din întreaga lume