Antena Meniu Search
x

Video Piața cripto, în cădere. Arestarea fondatorului FTX scade și mai mult încredea în criptomonede

Piaţa cripto este în cădere, iar evenimentele din ultimele zile nu au făcut decât să accentueze criza. Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, a blocat retragerile, după ce doar în ultima zi s-au scos aproape două miliarde de dolari. Şi a doua cea mai mare platformă de tranzacţionare se confruntă cu probleme. FTX a intrat în faliment acum o lună, iar fondatorul a fost arestat şi acuzat de fraudă şi infracţiuni financiare. 

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 22:47

Vezi și

Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse de valori (SEC) a anunţat marţi că fondatorul platformei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, este acuzat de fraudarea investitorilor, autorităţile de reglementare afirmând că acesta a construit "o casă din cărţi de joc", relatează Reuters.

SEC a precizat într-o declaraţie că va solicita, printre alte acţiuni, un ordin judecătoresc pentru a-l împiedica pe Bankman-Fried să tranzacţioneze în viitor titluri de valoare, cu excepţia contului său personal, precum şi o sancţiune civilă. Acuzaţii separate vor fi anunţate în cursul zilei de marţi de către Procuratura SUA pentru Districtul de Sud din New York şi de către Commodity Futures Trading Commission.

Fostul director al FTX a fost arestat

Sam Bankman-Fried, fondatorul şi fostul director general al platformei de tranzacţionare FTX, al cărei faliment a zguduit piaţa crypto, a fost arestat luni în Bahamas, la cererea autorităţilor americane. El ar fi urmat să fie audiat marţi şi de o comisie a Congresului SUA. Bahamas a primit o notificare oficială din partea SUA cu privire la o serie de acuzaţii penale formulate împotriva omului de afaceri, iar acesta urmează probabil să fie extrădat în Statele Unite.

Luna trecută, FTX a cerut să intre sub protecţia legii falimentului din SUA, iar Sam Bankman-Fried, care din miliardar a ajuns falit, a demisionat din funcţia de director executiv. Răsunătorul scandal a generat un val de presiuni publice pentru o mai mare reglementare a industriei criptomonedelor.

Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX, una dintre cele mai mari din lume, dar acum aflată în dificultate, s-a străduit să strângă bani pentru a evita colapsul, după ce clienţii s-au grăbit să retragă 6 miliarde de dolari de pe platformă în doar 72 de ore, iar bursa rivală Binance a renunţat la un acord propus de salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Piața cripto, în cădere. Arestarea fondatorului FTX scade și mai mult încredea în criptomonede