Antena Meniu Search
x

Platforma IMM Invest, relansată cu succes

A doua oară e cu noroc! Platforma IMM Invest, lansată în urmă cu două săptămâni şi blocată la scurt timp, este din nou funcţională. Firmele afectate de criza coronavirusului s-au grăbit încă din prima zi să se înscrie pentru a putea beneficia de linii de credit garantate de stat.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 28.04.2020, 22:13

Vezi și
  • Prin IMM Invest se oferă linii de credit companiilor afectare de criza coronavirusului.
  • Mii de firme s-au înscris până acum pe IMM Invest.

Cifrele au crescut de la o oră la alta. La 19 erau deja peste 18 mii de societăţi înregistrate. Este un program bun, spun laolaltă şi antreprenorii, şi economiştii. Dar care vine cu riscurile lui.

Platforma IMM Invest a fost lansată cu surle si trâmbiţe în Vinerea Mare. La scurt timp de la inaugurare, site-ul s-a blocat. Şi aşa a rămas până astăzi, când s-au reluat înscrierile.

Încă de la prima oră a dimineţii operatorii au lucrat la foc continuu pentru a procesa toate solicitările. Până la prânz se inscriseseră deja peste 11 mii de IMM-uri. Iar numărul lor creşte dintr-un minut în altul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ion Georgescu coordonează ateliere de meşteşugărie pentru copii, în Comana. Criza provocată de coronavirus l-a lovit în plin.

Ion Georgescu, coordonator proiect: A dus la închiderea întregii noastre activități, pentru că cea mai mare parte a activității noastre e alcătuită din ateliere, cu copii.

A pierdut până acum 60 de mii de lei numai din atelierele deja programate şi apoi anulate.

Firma are 12 angajaţi. Majoritatea, în somaj tehnic. O singură persoană mai lucrează cu normă întreagă, aşa că liniile de credit garantate de stat ar putea fi colacul de salvare.

Ion Georgescu, coordonator proiect: Am reușit să depunem azi, pentru că vrem să luăm ambele tipuri de facilități. O linie de credit, pentru a asigura fluxul de numerar, și un credit de investiții să reamenajăm spațiul nostru astfel încât să asigurăm un spațiu sigur pentru ei, fără risc de contaminare.

Acum, soarta firmei depinde de bănci, care vor analiza situaţia şi planul de business.

Dumitru Nancu: La fondul de garantare, când se întoarce cererea de finanțare, prin normele noastre interne nu avem mai mult de cinci zile. Tot acest flux să dureze maxim 10 zile cu tot cu banca.

Platforma IMM Invest rămâne deschisă până la finalul anului. Iar Ministerul Finanţelor promite că toate companiile eligibile vor beneficia de ajutorul de la stat.

Valentina Saygo, economist: E un credit care vine la pachet cu riscurile lui. Dacă nu este achitat, statul va fi cel care va executa fiscal și care va urmări persoana care s-a îndatorat și nu și-a achitat obligațiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Platforma IMM Invest, relansată cu succes