Antena Meniu Search
x

Video Preţul carburanţilor a explodat. Pe termen lung se anunţă noi creşteri

În plin sezon de vacanţe, preţul carburanţilor a explodat. Motorina s-a scumpit la pompă. Iar, benzina a sărit deja de pragul psihologic de 6 lei pe litru. Vorbim despre o creştere consistentă în condiţiile în care anul trecut, în aceeaşi perioadă, plăteam 4.5 lei pe litrul de benzină. Iar efectele pe termen lung înseamnă noi creşteri de preţuri.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.07.2021, 16:31

Vezi și

Plătim tot mai mult pentru carburantul pe care îl consumăm. La unele staţii de alimentare, litrul de benzină depăşeşte acum 6 lei. Iar cel de motorină se apropie şi el de 6 lei, e undeva la 5 lei şi 95 de bani. Sunt creşteri substanţiale, chiar şi cu 25%, în comparaţie cu anul trecut. În iunie 2020, un litru de benzină era în jur de 4 lei şi 50 de bani, iar unul de motorină undeva la 4 lei şi 60 de bani.

Pentru un plin de motorină ajungem la să plătim şi peste 303 lei, iar pentru unul de benzină undeva la 297 de lei. Una dintre cauzele creşterilor ar fi că ne-am relaxat şi am început să circulăm tot mai mult cu maşina, iar cererea de combustibil e tot mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Preţul carburanţilor a explodat. Pe termen lung se anunţă noi creşteri