Antena Meniu Search
x

Rămânem cu tot mai puţini bani în buzunare. Preţurile au crescut alarmant şi ne aşteaptă şi alte scumpiri!

Ne ameninţă un val de scumpiri. O arată clar Institutul Naţional de Statistică, după ce experţii săi au centralizat datele patronilor din mai multe domenii.

Vezi și

Ne ameninţă un val de scumpiri. O arată clar Institutul Naţional de Statistică, după ce experţii săi au centralizat datele patronilor din mai multe domenii. Benzina s-a majorat deja în repetate rânduri, dar culmea, şeful Senatului spune că preţurile au rămas la fel.

De la începutul lunii, carburanţii s-au tot scumpit. Considerabil. Chiar dacă nu toată lumea şi-a dat seama.

"Eu nu am văzut nicio scumpire la carburanţi. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări de preţuri sau micşorări de preţuri. Sunt nişte diferenţe de preţ foarte mari care pot să meargă până la 10 la sută între preţurile practicate de diferite reţele de distribuţie.", spune Călin Popescu Tăriceanu. 

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României: "Domnia sa pare pur şi simplu rupt de realitate. Chiar de realitatea economică, ceea ce pare destul de straniu pentru un fost prim-ministru. Domnule Tariceanu, adevărul îl puteți afla foarte simplu intraband orice cetatean care a cumparat combustibil zilele acestea si care a scos mai multi bani din buzunar.", 

Pe acelaşi subiect

Prima majorare s-a resimţit imediat după ce ministrul Finanţelor a anunţat reintroducerea supraaccizei. 

Iar preţul va creşte după 1 octombrie, când se va aplica şi cea de-a doua tranşă a supraaccizei. O scumpire care nu vine singură. Potrivit specialiştilor de la instutul naţional de statistică, patronii anunţă luni grele. Cu scumpiri la toate produse şi servicii. 

Sorin Minea, Romalimenta: "Carne, lapte şi pâine. Astea sunt cu viteza cea mai mare. Pâinea va trebui să îşi ia grâul din producţia de anul ăsta, deci dacă grâul s-a scumpit, pâinea va fi obligat să se scumpească, nu are de unde altfel."

Gazele şi energia electrică se vor scumpi şi ele cu câteva procente. 

Cristian Păun, analist economic: "E clar că ne vor rămâne mai puţini bani în buzunar. Din păcate, românii vor face sacrificii semnificative pe partea de alimente, pe parte de îmbrăcăminte, pe parte de igienă personală, de ce nu."

Aşa că sărbătorile îi vor prinde pe cei mai mulţi recalculând bugetul familiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Rămânem cu tot mai puţini bani în buzunare. Preţurile au crescut alarmant şi ne aşteaptă şi alte scumpiri!