Antena Meniu Search
x

Prima Casă, credit luat mai repede. Tinerii vor primi finanţare chiar şi în 5 zile, promit autorităţile

Vezi și

Veşti bune pentru românii care vor să-şi cumpere Prima Casă! Aprobarea dosarelor de credit va dura doar cinci zile. Este promisiunea făcută de autorităţi pentru 2018.

În doar două săptămâni de la începutul programului Prima Casă 2018, cinci la sută din banii pentru garanţii s-au epuizat. Iar reprezentanţii Fondului de Garantare se aşteaptă ca numărul dosarelor să crească în perioada următoare. 

ALEXANDRU PETRESCU, directorul Fondului de Garantare:

De pe 15 febuarie primim 60-70 de dosare pe zi. Ne aşteptăm să crească numărul de dosare primite.  

Pentru ca românii să beneficieze cât mai repede de credite, timpul de aşteptare pentru analiza dosarelor a fost redus la doar cinci zile. Anunţul a fost făcut în cadrul Forumului Intact Media Group - Piaţa Imobiliară, Tendinţe şi Obiective pentru 2018. O altă veste bună este că programul se va derula şi pentru următorii trei ani, cel puţin.

RADU STEFAN OPREA, minstrul Mediului de Afaceri:

Va continua până în 2021, aşa cum a fost gândit, dar cred că va continua atâta timp cât va fi necesar în piaţă.

ALESSANDRA STOICESCU, organizator Forum Intact Media Group:

Vorbim despre o piaţă în continuă mişcare. Suntem în Uniunea Europeană la numărul de proprietari, 96% dintre familiile din România au o proprietate. 

Pentru anul 2018, plafonul pentru Prima Casă este de două miliarde de lei. Deşi programul va continua până în 2021, fondurile vor scădea de la un an la altul. 

CRISTIAN ERBAŞU, dezvoltator imobiliar:

Oferta este din ce în ce mai mare, va merge continuu cu cererea.

Apetitul românilor rămâne mare pentru Prima Casă. Este cel mai de succes program al statului de până acum, cu peste 240 de mii de accesări în nouă ani.

Medicii din Capitală nu vor avea de ce să apeleze la program. Primarul General a anunţat, tot la Forumul Intact Media Group, că va cumpăra locuinţe de serviciu pentru medici şi asistente. 

GABRIELA FIREA, primarul Capitalei:

Primăria Capitalei anunţă începând de astăzi că intră pe piaţa imobiliară. În perioada următoare vom demara achiziţionare a 300 de locuinţe pentru medici, asistente, iar în etapa următoare vom mai cumpăra încă 200. 

La primul târg imobiliar din 2018, dezvoltatorii au anunţat că pe piaţa imobiliară se va înregistra o creştere moderată a preţurilor pentru locuinţele noi. La primul târg imobiliar de anul ăsta ofertele au fost tentante.

ALIN CARAMAN, organizatorul Salonului Imobiliar:

Noutatea este că nu găsim doar rezidenţiale, ci găsim multe apartamente în blocuri vechi. Începând cu 19 mii de euro apartament sau garsonieră.

2017 a fost cel mai bun an pentru investiţiile imobiliare din perioada post-criză, cu o valoare de peste un miliard de euro conform datelor specialiştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Prima Casă, credit luat mai repede. Tinerii vor primi finanţare chiar şi în 5 zile, promit autorităţile