Antena Meniu Search
x

Video Primul municipiu din România cu transport public integral electric. Cât costă un bilet

Suceava a devenit primul municipiu din România cu transport public integral electric. 62 de mijloace de transport în comun, 40 de autobuze şi 22 de microbuze străbat zilnic traseele oraşului. Călătorii se bucura de un confort sporit, iar autorităţile de costuri reduse.

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 08:24

Vezi și

Ultimul autobuz electric a sosit în Suceava săptămâna trecută şi astfel maşinile vechi au fost înlocuite, sută la sută, cu cele prietenoase cu mediul înconjurător. 

Ion Lungu, primar Suceava: Ţinta noastră este să asigurăm în continuare un transport civilizat, un transport cu costuri suportabile pentru populaţie. Sucevenii trebuie să se convingă singuri de avantajele acestui transport public, electric, cu mijloace de transport moderne. Undeva cu vreo 40-50% e mai ieftin transportul electric faţă de cel clasic. 

Proiectul privind transportul în comun de la Suceava este un exemplu si pentru alte orașe, ale căror reprezentanți vin aici și solicită îndrumare. 

Gabriel Petruc, director TPL Suceava: Tot sistemul a fost gândit unitar. Nu e vorba doar de autobuze electrice, este vorba şi de sistemul de ticketing, şi de aplicaţiile mobile, precum şi sistemele de informare ale căltorilor, de management al traficului. Toate acestea sunt înglobate într-un concept mult mai larg. 

Cât costă un bilet

Schimbarea parcului auto este apreciată și de călători. De altfel, autoritățile locale spun că numărul acestora a crescut. 

Femeie: Confort în autobuze, vin la timp. Chiar şi prea multe vin câteodată. 

BărbatEste confortul necesar, nu este zgomotul, este aerul condiţionat care este foarte farte bun. 

Angela Bertea, reporter Observator: Cel mai căutat bilet este cel de 100 de minute. Costă 3 lei şi este valabil pe toate traseele.

Autoritățile locale din Suceava caută acum finanţare pentru a realiza un parc fotovoltaic pentru a alimenta și instituțiile publice cu energie verde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Primul municipiu din România cu transport public integral electric. Cât costă un bilet