Antena Meniu Search
x

Haosul salariilor. Dascălii fără bani de rate ameninţă cu greva!

Milioane de angajaţi din privat stau cu emoţii de la o lună la alta, pentru că salariul lor brut nu a fost modificat pe contractul de muncă.

Vezi și

Haosul salariilor continuă! În timp ce milioane de angajaţi din privat stau cu emoţii de la o lună la alta, pentru că salariul lor brut nu a fost modificat pe contractul de muncă, sunt bugetari care au ieşit deja în stradă. Mulţi dintre profesori nu şi-au primit încă salariile şi au pichetat ministerul Educaţiei. Ameninţă chiar cu greva, în mijlocul Bacalaureatului din februarie.

Adrian Enache, profesor de matematică: "Nu le primim nici astăzi, nu ştim nici mâine dacă le primim. Sunt 12 luni pe ani, daca mereu salariul întârzie cu jumatate de lună, înseamnă 6 luni, dacă ii pun în bancă, mai iau câteva sute amărâte la salariul ăsta pe care îl iau eu."

Adrian Enache este profesor de matematică de mai bine de 20 de ani. La şcoala lui şi la încă 300 de unităţi de învăţământ din Capitală nu s-au dat încă salariile. Dascălii se plâng că îşi vor plăti ratele la bănci cu întârziere. 

Rocsana Dobre, profesor învăţământ primar la Şcoala Uruguay: "Am pus data de 15 în ideea în care data de salariu va fi 10, 12. În condiţiile în care se tot amână nu ştiu ce voi face."

Cei care au primit fluturaşul se declară dezamăgiţi. Un profesor din învăţământul primar a primit cu 59 de lei mai mult faţă de luna trecută. Un altul, pentru că a avut concediu medical în ianuarie, s-a trezit pe fluturaş cu 500 de lei mai puţin. 

Strigătele profesorilor au fost astăzi ascultate doar de un secretar de stat pentru că ministrul Valentin Popa este plecat într-o delegaţie la Bruxelles. Le-a transmis, însă, că problema nu se va mai repeta. 

Chiar dacă acesta şi-a încasat salariul, transmite că Ministerul Educaţiei a virat banii în conturi, către Inspectorate, încă din 30 ianuarie. . 

Ministerul Educaţiei va debloca mai multe posturi pentru a angaja contabili. 

Până atunci, dascălii mai au de aşteptat.

Astăzi şi personalul TESA din sănătate a aflat că pleacă acasă doar cu câteva zeci de lei în plus. 

Se aşteaptă să li se înjumătăţească veniturile, dacă li se vor tăia şi sporurile. 

Mulţi şi-au pus speranţele în şedinţa de Guvern. Însă, guvernanţii au amânat discuţiile privind banii românilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Haosul salariilor. Dascălii fără bani de rate ameninţă cu greva!