Antena Meniu Search
x

Video Proteste la șantierul Damen din Mangalia. Muncitorii s-au săturat și cer salarii mai mari, corelate cu rata inflației

Protest de amploare, astăzi, în faţa şantierului Damen din Mangalia. Zeci de muncitori ai Şantierului Naval au protestat faţă de salariile mici. Oamenii se plâng că nu le mai ajung banii de la o lună la alta şi vor o mărire corelată cu rata inflaţiei. Săptamâna viitoare, conducerea companiei olandeze se va întalni cu reprezentanţii sindicatelor din cadrul șantierului, la Bruxelles, pentru discuţii mai amănunţite.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 21:10

Vezi și

Angajaţii Şantierului Naval Damen Mangalia au protestat, luni, fiind nemulţumiţi de faptul că angajatorul refuză să acorde o creştere salarială corelată cu inflaţia, liderul de sindicat Laurenţiu Gobeajă precizând că propunerea conducerii este o creştere de 100 de lei brut acordată la salariul de bază.

Conducerea Damen a reacţionat în urma protestelor de la Şantierul Naval Mangalia şi a anunţat că va relua discuţiile cu angajaţii în data de 13 ianuarie, transmite news.ro.

“Săptămâna trecută şi astăzi, o parte dintre salariaţi s-au adunat pentru a protesta, în apropierea pavilionului administrativ. Protestul a avut loc ca urmare a nemulţumirilor acestora cu privire la cuantumul majorării salariale aplicabile începând cu ianuarie 2023, ajutorul de iarnă aplicabil pentru perioada decembrie 2022 - martie 2023 şi primele de performanţă plătite în decembrie 2022. Administraţia şi echipa de conducere înţeleg pe deplin greutăţile cu care se confruntă salariaţii în această perioadă şi au ales să acorde beneficiile de mai sus, fără acordul Sindicatului, urmând să continue discuţiile cu aceştia, începand cu data de 13.01.2023. Este o perioadă dificilă atât pentru angajaţi, cât şi pentru şantierul naval, care trebuie să fie competitiv într-un mediu economic global foarte dificil şi într-o industrie europeană a construcţiilor navale aflată în dificultate. Haideţi să dăm dovadă de unitate şi să ne respectăm reciproc, astfel încât să putem depăşi această perioadă dificilă”, a transmis conducerea Damen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Proteste la șantierul Damen din Mangalia. Muncitorii s-au săturat și cer salarii mai mari, corelate cu rata inflației