Antena Meniu Search
x

Video Rabla pentru Electrocasnice 2022 a început vineri. Cu ce schimbări vine această ediţie

Prima ediţie Rabla Electrocasnice din acest an a început vineri. Cei care vor să se înscrie în program au o săptămână la dispoziţie şi mai multe şanse să prindă un voucher. Bugetul alocat pentru cele două sesiuni a fost suplimentat cu o treime, faţă de anul trecut. 100 de milioane sunt puse la bătaie în schimbul electrocasnicelor vechi. 

de Ioana Matei

la 17.06.2022, 20:40

Vezi și

Cei care au fost selectaţi să participe în program trebuie să folosească voucherul la un comerciant validat, în termen de 7 zile, spre deosebire de 15, cum era înainte.

În plus, cei care obţin reducerea de la stat şi nu o folosesc nu mai pot participa la program, pentru acelaşi echipament electronic, în cursul acestui an. O altă modificare este legată de eliminarea televizoarelor din categoria electrocasnicelor eligibile.

Rabla pentru Electrocasnice 2022: Cum se face selecţia voucherelor

Selecţia voucherelor începe vinerea viitoare şi se va face etapizat, pe categorii. Primele sunt maşinile de spălat, frigiderele şi congelatoarele, pentru care este alocată cea mai mare parte din buget, 250 de milioane de lei, împărţite în vouchere de câte 400 de lei. Aceeaşi sumă se acordă şi pentru uscătoare de rufe şi aparate de aer condiţionat.

Pe acelaşi subiect

Rabla pentru Electrocasnice 2022: Care este valoarea voucherelor pentru electrocasnicele cu consum mic

500 de lei este valoarea voucherului pentru laptopuri, 300 de lei al celui pentru tablete şi 200 de lei se oferă pentru aspiratoare cu un consum mai mic de 43 de kwh pe an.

Selecţia voucherelor se va încheia pe 14 iulie sau chiar înainte, dacă bugetul se epuizează, iar lista beneficiarilor aprobaţi va fi afişată pe site-ul afm.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Rabla pentru Electrocasnice 2022 a început vineri. Cu ce schimbări vine această ediţie