Antena Meniu Search
x

Radu Pricop, la DNA

Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori.

la 20.05.2015, 11:04

Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori. 

La intrarea în sediul DNA, el nu a făcut nicio declarație presei.

Potrivit unor surse judiciare, este posibil ca anchetatorii să extindă cercetările față de acesta, după ce marți au făcut același lucru în cazul lui Sergiu Lucinschi.

Radu Pricop este cercetat de procurorii anticorupție, sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la șantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

Potrivit DNA, Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi "consultanță juridică", conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relația cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

De asemenea, Radu Pricop este anchetat de DNA și într-o altă cauză după ce a preluat de la DIICOT dosarul "Moșia Brătienilor", în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Radu Pricop, la DNA