Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Regele deşeurilor" din Bucureşti, săltat într-un dosar de contrabandă. Schema prin care el şi un om de afaceri sârb ar fi fraudat statul cu 5 milioane de lei

O reţea implicată în afaceri cu produse sanitare, printre care şi teste rapide pentru spitale, este anchetată de procurori într-un dosar cu multiple acuzaţii. Prejudiciul estimat este de aproximativ 5 milioane de lei. La audieri a fost chemat şi un afacerist amestecat în tranzacţii cu deşeuri. 

de Denisa Dicu

la 27.05.2024 , 14:43

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, dar şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut nouă percheziţii la nouă adrese, de unde au fost ridicaţi cei suspecţi în acest dosar de evaziune fiscală. Primul dintre ei se numeşte Janosevic Drăgan, iar cel de-al doilea este Marius Marinoff, om de afaceri şi preşedintele Asociaţiei pentru Reciclare şi Managementul Integrat al Deşeurilor, cunoscut şi sub numele de "Regele deşeurilor".

Schema prin care reţeaua a produs un prejudiciu uriaş

Concret, cei doi sunt acuzaţi de faptul că ar fi creat un mecanism prin care firma deţinută de Janosevic Drăgan să livreze mai multe teste pentru salivă. Acest lucru s-ar fi întâmplat în perioada pandemiei, între anii 2020 şi 2022, deşi societatea respectivă avea ca şi obiect de activitate reciclarea şi recuperarea materialelor reciclabile.

Vezi și

Ei bine, această firmă importa aceste materiale sanitare din străinătate, iar când erau aduse în ţară, erau comercializate moment în care administratorul companiei ar fi înregistratrat în contabilitate achiziţii fictive pentru a diminua valoarea TVA-ului. Prejudiciiul estimat de anchetatori este de 5 milioane de lei, iar una dintre adresele percheziţionate de procurori şi poliţişti este o vilă din Cernica, de unde a fost ridicat Marius Marinov. Acum, cei doi se află la audieri, în urma cărora procurorii vor stbili dacă vor lua măsuri legale împotriva acestora.

"La data de 27 mai 2024, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară și efectuează 3 verificări, în cadrul unui dosar penal. Activitățile vizează sediile și punctele de lucru ale unor societăți, precum și locuințele persoanelor fizice, care ar fi implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei.

Pentru recuperarea acestuia, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii. După finalizarea perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare mandate de aducere pe numele a două persoane cercetate, pentru a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în vederea audierii și dispunerii de măsuri", au transmis poliţiştii.

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » "Regele deşeurilor" din Bucureşti, săltat într-un dosar de contrabandă. Schema prin care el şi un om de afaceri sârb ar fi fraudat statul cu 5 milioane de lei