Antena Meniu Search
x

România, în pragul COLAPSULUI economic? Avertismentul șocant al unui oficial: ”E un DEZASTRU! Este o mare anomalie, nu se poate susține așa ceva!”

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Vasile Bar, a declarat, miercuri, la Bistriţa-Năsăud, că România riscă să ajungă în situaţia Greciei, după creşterea salariilor din mediul public, mediul de afaceri neputând susţine aceste majorări.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Vasile Bar, a declarat, miercuri, la Bistriţa-Năsăud, că România riscă să ajungă în situaţia Greciei, după creşterea salariilor din mediul public, mediul de afaceri neputând susţine aceste majorări.

"Mediul de afaceri este total îngrijorat de ceea ce se întâmplă. Practic, creşterea alarmantă a cheltuielilor în sectorul public ne poate duce în scurt timp să ajungem în situaţia Greciei de acum 5 - 6 ani. Riscurile sunt enorme. Mediul de afaceri nu poate susţine cheltuielile care sunt astăzi, respectiv creşterile alarmante ale cheltuielilor cu salariile din instituţiile publice! (...)", a spus Vasile Bar.

Vasile Bar crede că situația este extrem de gravă și că actuala guvernare face o greșeală imensă atunci când susține aceste creșteri salariale, in sectorul public.

"Putem schimba guvernele în fiecare zi, practic Guvernul Grindeanu a fost schimbat și pentru că n-a promovat această lege. Dacă domnul Dragnea vrea să devină un al doilea Ceaușescu poate deveni, e foarte ușor, dar nu știu dacă rezolvăm problema care e foarte gravă. Ne aflăm în situația în care agenții economici trebuie să plătească taxe duble pentru a putea susține aceste creșteri, care se pot acoperi doar prin creșterea impozitelor sau prin reducerea numărului funcționarilor publici. Ne interesează doar sectorul public sau și cel privat? Este o mare anomalie, s-au dat creșteri salariale fără să ceară nimeni, nimeni n-a ieșit în stradă că are nevoie de salariile care sunt astăzi. E un dezastru, practic salariile în public sunt de trei ori mai mari decât în privat. Și așa înainte de creșteri erau aproape duble. Nu se poate susține așa ceva!”, a spus Vasile Bar.

El a menționat că trei persoane au plecat de la CCI BN pentru a lucra în sectorul public. ”Nu avem nimic cu creșterile salariale, sunt locuri unde trebuie crescute, însă trebuia o analiză, nu plecăm la creșteri fără să analizăm de unde plecăm. De aici și până la a da la toată lumea și țara asta să intre în colaps e o mare diferență. Ovidiu Crețu mi-a spus foarte clar că nu e de acord cu aceste creșteri salariale și îmi mai spunea că dacă îl mai obligă prin lege la alte creșteri nu mai are de unde să ia bani pentru investiții. N-o să mai facă nimeni investiții”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » România, în pragul COLAPSULUI economic? Avertismentul șocant al unui oficial: ”E un DEZASTRU! Este o mare anomalie, nu se poate susține așa ceva!”