Antena Meniu Search
x

Românii au epuizat în 12 ore bugetul la Rabla pentru electrocasnice

Românii s-au înghesuit online ca să prindă un voucher la Rabla pentru electrocasnice. Întreg bugetul programului, de 40 de milioane de lei, s-a epuizat în 12 ore, iar majoritatea cererilor au fost din Bucureşti.

de Redactia Observator

la 26.05.2019, 00:46

Vezi și

Românii s-au înghesuit online ca să prindă un voucher la Rabla pentru electrocasnice. Întreg bugetul programului, de 40 de milioane de lei, s-a epuizat în 12 ore, iar majoritatea cererilor au fost din Bucureşti. Cei mai mulţi vor să îşi schimbe televizorul cu unul inteligent, care să consume cât mai puţin. Sâmbătă, oamenii s-au dus deja în magazine să îşi aleagă produsele pe care le vor cumpăra, începând de luni, la reducere.

Românii au solicitat peste 125 de mii vouchere în prima zi de lansare a programului, iar cererea uriaşă a ajuns chiar să blocheze temporar sistemul.

Vedetele ediţiei de anul acesta Rabla pentru electrocasnice au fost televizoarele. Aproape jumătate dintre voucherele solicitate au fost pentru astfel de electrocasnice. Pe locurile doi şi trei sunt frigiderele şi maşinile de spălat.

Un televizor mai bun decât cel pe care îl au acasă caută şi familia Marin. Au profitat că statul a extins oferta şi pentru astfel de aparate şi au pornit la vânătoare de oferte, chiar dacă nu au primit încă voucherul.

Voucherele au valori cuprinse între 200 şi 400 de lei, în funcţie de clasa de eficienţă energetică în care se încadrează aparatul, iar acestea pot fi cumulate cu ofertele magazinelor. Pentru prima dată în acest an, românii pot cumpăra cu tichete de la stat şi maşini de spălat vase, în schimbul cărora pot da orice produs electrocasnic valabil în program.

Cei care au reuşit să prindă un voucher vor avea 15 zile la dispoziţie să îl folosească. Şi nu trebuie să îşi facă griji pentru transport.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că vrea să profite de popularitatea programului şi să îl extindă şi pentru instituţiile publice, unde aparatura folosită este învechită.

Voucherele nefolosite vor fi reintroduse în program şi va fi organizată o nouă etapă de înscrieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii au epuizat în 12 ore bugetul la Rabla pentru electrocasnice