Antena Meniu Search
x

Video Românii, într-o continuă căutare a unui loc de muncă mai bun. Rezultatele unui studiu cu privire la salariile angajaţilor

Din cauza salariului, mai bine de jumătate din angajaţi sunt în căutarea unui alt loc de muncă, mai bine plătit. Sunt diferenţe foarte mari între nivelurile de salarizare. De exemplu, un studiu realizat pe 1.000 de oameni arată că cel mai bine plătit dintre ei câştigă de cel puţin 7 ori mai mult decat cel mai slab remunerat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.07.2021, 14:17

Vezi și

Aproape jumătate dintre cei care au participat la studiu au peste 15 ani vechime la locul de muncă, iar cei mai mulţi dintre ei lucrează în sectorul bugetar. Asta înseamnă că mobilitatea la locul de muncă în acest sector este mai scăzută decât cea din mediul privat. Potrivit studiului, peste jumătate dintre români au salariul sub 2.500 de lei. Dacă vorbim despre cei cu studii superioare, 38% câştigă între 2.500 şi 4.000 de lei.

Peste 60% dintre români lucrează pentru o companie românească, iar 38,7% lucrează într-o multinaţională. Datele sunt cuprinse într-un sondaj pe teme de resurse umane în care au fost colectate datele a peste 1.000 de angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Românii, într-o continuă căutare a unui loc de muncă mai bun. Rezultatele unui studiu cu privire la salariile angajaţilor