Meniu LIVE
Search
x

Video Salariile programatorilor s-au triplat în ultimii zece ani. Principalele două motive pentru această creştere explozivă

Cine s-a pregătit temeinic şi a pariat pe un post în domeniul IT a câştigat. Datele statistice arată că salariile programatorilor s-au triplat în ultimii zece ani. Câştigul mediu lunar ajunge acum la aproape 2.000 de euro.

De Diana Speretoiu la 08.08.2022, 08:00
Vezi și

Ultimele statistici vin să confirme, dacă mai era cazul, că în domeniul IT sunt cele mai mari salarii. Salariul mediu în acest sector a ajuns în luna mai a acestui mai la 9.200 de lei. Aproape că s-a triplat în 10 ani, arată datele INS. Nevoia tot mai mare de digitalizare şi numărul tot mai mic de programatori sunt două dintre principalele motive care au dus la aceste creşteri salariale.

În prezent, un programator câştigă undeva la nivelul a şase salarii minime pe economie. Nu e de mirare că şi efectivul de salariaţi din acest domeniu aproape că s-a dublat, de la 100.000, la 200.000 în ultimii 10 ani. Cei mai mult angajaţi lucrează în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov sau Iaşi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Salariile programatorilor s-au triplat în ultimii zece ani. Principalele două motive pentru această creştere explozivă

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%