Antena Meniu Search
x

Sancţiunile Vestului au făcut ca Rusia să ajungă al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei

Rusia a ajuns al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei în luna mai, împingând Arabia Saudită pe locul al treilea, dar încă în spatele Irakului, care rămâne pe primul loc, după cum arată datele oficiale, citate de Reuters. În luna mai, rafinăriile indiene au primit aproximativ 819.000 de barili pe zi de petrol rusesc, cel mai mare ridicat nivel de până acum, comparativ cu aproximativ 277.000 barili în luna aprilie.

de Adrian Popovici

la 14.06.2022, 20:11

Petrolul din Rusia este mult mai ieftin decât cel din Orientul Mijlociu.
Rafinăriile din India cumpără tot mai mult petrol rusesc. - Profimedia

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina au determinat mulți importatori de petrol să evite comerțul cu Moscova. Din această cauză, țițeiul rusesc are, în general, prețuri mult mai mici față de cele practicate de competiție.

Această situație a oferit rafinăriilor indiene, care rar au apelat la petrolul rusesc din cauza costurilor ridicate de transport, oportunitatea de a obține țiței la prețuri scăzute.

India cumpără tot mai mult petrol rusesc

Țițeiul rusești a reprezentat aproximativ 16.5% din importurile totale ale Indiei în luna mai și au contribuit la creșterea ponderii petrolului din țările C.I.S. la aproximativ 20.5%, în timp ce importurile din Orientul Mijlociu au scăzut la aproximativ 59.5%.

Ehsan ul Haq, unul din analiștii de la Refinitiv, subliniază că pentru a stimula producția de motorină și combustibil pentru avioane sunt necesare și importurile de hidrocarburi din Nigeria și Angola. Acest lucru este posibil ca urmare a cererii scăzute din partea Chinei, datorată Covid-19, dar și a prețurilor tot mai mari practicate de producătorii din Orientul Mijlociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Sancţiunile Vestului au făcut ca Rusia să ajungă al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei