Antena Meniu Search
x

Biserica i-a răspuns tăios Ministrului de Finanțe, care vrea să controleze donaţiile enoriaşilor

Se aprinde scandalul între înalţii prelaţi şi ministrul Finanţelor, care susţine impozitarea bisericii.

Vezi și

Se aprinde scandalul între înalţii prelaţi şi ministrul Finanţelor, care susţine impozitarea bisericii. După slujba de duminică, reprezentanţii Patriarhiei au ieşit la rampă. Spun că ei ştiu cel mai bine unde trebuie să ajungă banii din donaţiile credincioşilor, şi nu statul, aşa cum a sugerat ministrul Teodorovici. 

Şeful Finanţelor pare tot mai hotărât să ia la bani mărunţi Biserica. Eugen Teodorovici nu a fost zărit astăzi printre enoriaşii care au urcat Dealul Patriarhiei. După slujbă, mai marii Bisericii i-au dat replica. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: "Nimeni nu cunoaşte mai bine vulnerabilităţile societăţii decât Biserica, care este implicată în aproximativ 15.000 de parohii, care înglobează peste 87% din populaţia Romaniei." Reprezentanţii Bisericii susţin că numai anul trecut au cheltuit 111 milioane de lei pentru cazuri sociale. Însă, Eugen Teodorovici a sugerat ca statul să stabilească împreună cu preoţii destinaţia banilor. În special, pentru asistenţa socială acordată copiilor, bătrânilor sau persoanelor nevoiaşe. 

Anul trecut Biserica Ortodoxă Română a câştigat peste 4 milioane de euro din vânzarea de lumânări, icoane, obiecte de cult sau mobilier. Bani mulţi vin şi din agenţia de turism religios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Biserica i-a răspuns tăios Ministrului de Finanțe, care vrea să controleze donaţiile enoriaşilor