Antena Meniu Search
x

Video Șef BNR, declarație controversată: Românii care au restanțe la bănci nu au vrut de fapt să-și plătească ratele

Pe măsură ce povara ratelor la bănci devine tot mai mare pentru sute de mii de români, de la BNR primim o reacţie cel puţin surprinzătoare. "Dacă îi mângăiem pe cap pe cei imprudenţi, societatea nu o va duce mai bine", a punctat Eugen Rădulescu, şeful Direcţiei de Stabilitate Financiară din BNR, în timp ce îi îndeamnă la prudenţă pe toţi cei care vor să se împrumute.

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 17:35

Vezi și

În acest context, el a reamintit şi de legea dării în plată, atunci când, spune el, mulţi români au ales să nu îşi mai plătească ratele pentru că nu au vrut, nu că nu ar mai fi putut.  

Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei Stabilitate Financiară din BNR: Cei care au ajuns în situația de a nu-și putea onora serviciul datoriei, pot să găsească formule împreună cu băncile pentru reducerea poverii pe care o au. În momentul în care legiuitorul se gândește ca alticneva să plătească pentru datoria celor care nu mai pot sau poate nu mai vor să-și plătească datoria să știți că a fost acum câțiva ani o lege privind darea în plată care a avut efecte în cele 6 luni în care a funcționat până când a fost declarată neconstituțională, am observat la vremea respectiva ca 70 % din cei care nu și-au plătit datoriile erau cei care puteau să își plătească datoriile dar nu au mai vrut. Dacă îi mângâiem pe creștet pe cei care sunt imprudenți și îi penalizam pe cei care economisesc, societatea nu o va duce mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Șef BNR, declarație controversată: Românii care au restanțe la bănci nu au vrut de fapt să-și plătească ratele