Antena Meniu Search
x

Serviciile care ne scumpesc vacanțele. Zburăm low-cost sau nu?

Zburăm low-cost sau nu? E prima întrebare a românilor care îşi cumpără un bilet de avion. Diferenţele nu mai sunt, însă, atât de mari, de când şi companiile de linie au început să taxeze suplimentar bagajele de cală, mesele la bord şi chiar locurile în avion.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 14:29

Vezi și

Zburăm low-cost sau nu? E prima întrebare a românilor care îşi cumpără un bilet de avion. Diferenţele nu mai sunt, însă, atât de mari, de când şi companiile de linie au început să taxeze suplimentar bagajele de cală, mesele la bord şi chiar locurile în avion. Servicii pe care pasagerii erau obişnuiţi să le primească gratuit şi care le scumpesc acum vacanţele cu zeci de euro.

Aeroportul Henri Coandă, Otopeni. Din cele peste 400 de avioane care aterizează şi decolează zilnic de aici, peste jumătate sunt low cost. Puţini pasageri mai simt însă diferenţa între companiile economice şi cele de linie, care au început să taxeze servicii cândva incluse în preţul de bază al biletului.

Pentru că traficul aerian este în creştere de la an la an, iar lupta pentru atragerea clienţilor tot mai mare, companiile de linie s-au adaptat. Au ieftinit biletele, dar au eliminat multe servicii.

Am căutat şi noi o ofertă pentru un zbor în acest weekend la Londra. Una dintre companiile de linie are tarife începând de la 420 de euro. Însă, cine vrea şi bagaj de cală, trebuie să plătească în plus 15 euro. Prin comparaţie, companiile low-cost au tarife care încep de la 182 de euro.

Însă spaţiul din cabină este mai redus în cazul companiilor low-cost, iar orarul de zbor mai puţin avantajos. În plus, avioanele lor aterizează de obicei pe aeroporturi mai mici, aflate chiar şi la zeci de kilometri de destinaţie - iar transferul către oraş adaugă astfel alţi bani la preţul călătoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Serviciile care ne scumpesc vacanțele. Zburăm low-cost sau nu?