Antena Meniu Search
x

Sfaturi practice pentru amenajarea unui apartament, pentru a exploata spaţiul

Aţi putea crede că, la 77 de metri pătraţi, trei dormitoare şi doua bai, nici nu mai trebuie să vezi apartamentul. E clar locuinta visurilor...

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 13:07

Vezi și

Aţi putea crede că, la 77 de metri pătraţi, trei dormitoare şi doua bai, nici nu mai trebuie să vezi apartamentul. E clar locuinta visurilor... Şi chiar poate fi dar, din dorinta de a avea cat mai mult spatiu, de a lasa, cum se spune, un open space generos, atat noi cat si dezvoltatorii uitam un detaliu important. Unde ne punem haina, pantofii, umbrela, cheile... stiti voi, debaraua de pe vremuri. Ei bine, aici intervin designerii. 

MIHAELA TAMPIZA, designer de interior: Am ales să facem un mobilier multifuncţional în care avem diferite depozitări şi către living şi către hol, iar pentru a fi o prezenta neutră şi pentru a avea şi lumină naturală, am ales să placăm aceste fronturi cu oglinzi. 

SORINA LERU, designer de interior: O altă problemă pe care am intalnit-o aici a fost panoul de distribuţie pe are am ales să il mascam cu o bancuta si aceste pernute astfel incat capatul de perspectiva atunci când intri în locuinţă sa nu fie atat de vizibil. 

Şi joaca poate continua... Se spune ca peretii albi dau si ei senzatia de apatiu dar şi curatenie. Perfect adevarat dar... sa nu uitam de culoarea de accent.

SORINA LERU, designer de interior: Culoarea de accent cu care ne-am jucat si pe care o regasim  atat in zona de intrare cat si in zona de living si dining este galbenul. L-am inserat la nivelul textilelor, in perunte si acest pled decorativ. De asemenea, vorbeam mai devreme de pereţii de accent. În cazul ăsta am optat pentru doi, unul în vopsea uniformă şi altul cu un tapet deosebit care dă profunzime încăperii. Tapetul se poartă şi se va purta de acum încolo mult timp. Acum au apărut texturi noi, tapet care se poate folosi inclusiv în baie. 

O pata de culoare o putem obtine si prin mobila. Si nu va ganditi ca in magazine n-aţi prea vazut ceva sa va atraga. Oricum, cel mai probabil, nu veti ajunge prin magazine...

Ajungem si la partea care le incanta cel mai mult pe doamne... decoratiunile. Totul se schimba cand le alegem bine. Aveti o baie bej, deci... monotonă? Tapetul special e solutia. Una din ele. Aveţi o grindă care împarte camera ciudat? Nimic mai simplu. Doua lampi la fel vor masca defectul. Sau putem delimita spaţiile cu un riflaj- o grila din lemn cu rol decorativ. Sigur, lista sfaturilor poate continua. Iar raspunsurile le gasiti pe toate la designerii de interioare.  Noi doar v-am deschis apetitul...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Sfaturi practice pentru amenajarea unui apartament, pentru a exploata spaţiul