Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video STUDIU: Ce buget alocă românii pentru a cumpăra un apartament

Cât de dispuşi mai suntem să facem schimbări majore în viaţa noastră? Aflăm răspunsul dintr-un studiu realizat de platforme imobiliare care a analizat, printre altele, în ce măsură mai suntem interesaţi să ne cumpărăm o proprietate, în contextul actual.

de Redactia Observator

la 04.10.2022 , 13:46

Aproape 40 la sută dintre cei intervievaţi sunt siguri că o să îşi cumpere o proprietate în următorul an, arată studiul. O treime oscilează între da şi nu, şi doar 9 la sută sunt siguri că nu vor face o astfel de achiziţie în viitorul apropiat.

Bugetul alocat de un român pentru a cumpăra o proprietate

Mai bine de jumătate dintre respondenţi se gândesc la o proprietate care să nu depăşească 60 de mii de euro. Un sfert dintre români au un buget până în 90 de mii de euro. Si există desigur şi oameni care sunt pregătiţi pentru o proprietate cu o valoare de peste 121 de mii de euro.

Vezi și

Cei care nu vor să îşi cumpere acum o casă spun că şi-ar schimba planurile dacă preţul locuinţelor ar scădea sau dacă şi dobânzile la credite ar fi mai mici. Printre factorii care i-ar face să se răzgândescă regasim evident şi creşterea veniturilor personale.  

Cum aleg să plătească cei care vor să îşi cumpere o proprietate

Surprinzător sau nu, 60 la sută vor plata cash, restul de 40 la sută, cu ajutorul unui credit. De altfel, cei care pot plăti numerar sunt cei convinşi că îşi vor cumpăra o proprietate în următoarele 12 luni. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » STUDIU: Ce buget alocă românii pentru a cumpăra un apartament