Antena Meniu Search
x

Teodorovici, anunţ despre legea pensiilor: 'Suma este foarte mare, peste limita impusă pentru 2019'

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că legea pensiilor intră în şedinţa de miercuri a Guvernului şi este cea mai mare provocare, având în vedere impactul bugetar foarte mare, peste limita impusă pentru anul 2019.

la 09.10.2018, 23:27
Eugen Teodorovici, ministru al Finantelor Publice
Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Finantelor Publice, anunţă când va fi adoptată legea pensiilor - Mediafax Foto via Hepta

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că legea pensiilor intră în şedinţa de miercuri a Guvernului şi este cea mai mare provocare, având în vedere impactul bugetar foarte mare, peste limita impusă pentru anul 2019.

Proiectul legii pensiilor, care va fi pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului, va fi cea mai mare provocare a Executivului, având în vedere impactul financiar foarte mare, peste limita impusă pentru anul 2019, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Le poti actualiza de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile pentru publicitate targetata

Teodorovici a spus că proiectul Legii pensiilor a fost avizat luni de Ministerul Finanţelor şi se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului: "Legea a fost ieri avizată la Finanţe şi mâine, în şedinţa de Guvern, că mâine e şedinţă de Guvern, nu joi, va fi pe ordinea de zi proiectul de lege. Merge la Parlament şi sperăm în cel mai scurt timp, până la final de an, să avem şi această lege în Parlament”.

Pe acelaşi subiect

Şeful Finanţelor a precizat că suma necesară pentru aplicarea viitoarei legi a pensiilor este una "foarte mare”, peste limita impusă pentru anul 2019: "Suma este una foarte mare. Cred că este cea mai mare provocare".

Ministrul Finanţelor a spus că bugetul de pensii va creşte în fiecare an, începând cu 2019, când bugetul pentru pensii va fi de 700 de milioane de lei şi va ajunge la 40 de miliarde de lei în anul 2022, când toate dosarele vir fi recalculate.

"Vă spun pe ani. Noi, de exemplu, anul viitor, estimăm, faţă de ce am spus noi ca limite pentru anul viitor ca buget, neavând încă legea ca să facem această analiză, undeva la 700 de milioane de lei anul viitor, deci peste limita pe care noi am pus-o pentru anul 2019. (...) punctul de pensie o să înceapă să crească. (...) După care, în 2020, avem undeva la 9 miliarde de lei, este o analiză făcută de noi şi după aceea, în următorii doi ani, suma creşte la 29 de miliarde şi în anul patru, în 2022, la 40 (de miliarde de lei - n.r.), dacă nu mă înşel”, a explicat Teodorovici, susţinând că îşi asumă legea pensiilor, cu condiţia ca economia să se mişte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Teodorovici, anunţ despre legea pensiilor: 'Suma este foarte mare, peste limita impusă pentru 2019'