Antena Meniu Search
x

Un elev de 14 ani din Suceava s-a prăbușit sub ochii tatălui său, la banchet. Medicii n-au mai putut face nimic pentru el

Un elev de 14 ani din Suceava a murit după ce i s-a făcut rău în timpul petrecerii de absolvire a clasei a opta. Polițiștii au demarat cercetări în acest caz, pentru a stabili cauzele care au dus la tragedie.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 17:15

paramedici
Un elev de 14 ani din Suceava s-a prăbușit sub ochii tatălui său, la banchet. Medicii au încercat toată noaptea să-l salveze, în zadar - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Băiatul se afla vineri seară la un restaurant din Suceava, unde participa alături de colegi de la Şcoala generală nr. 9 din municipiu la banchetul de absolvire a clasei a opta. În timp ce copiii dansau, băiatului i s-a făcut rău, fiind chemat de urgenţă un echipaj medical. Copilul se afla la petrecere alături de tatăl său, cadru didactic.

La faţa locului a sosit un echipaj al Ambulanţei Suceava, iar medicii au constatat că băiatul intrase în stop cardio-respirator. El a fost resuscitat şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Pe parcursul nopţii starea copilului s-a înrăutăţit, iar în cursul dimineţii de sâmbătă a murit.

Copilul de 14 ani din Suceava ar fi avut probleme de sănătate

"La data de 17.06.2022, orele 23:14, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orelor 23:10 la sala de evenimente din cadrul unui Complex din mun. Suceava, unde se desfăşoară banchetul elevilor de clasa a VIII-a a Şcolii Generale nr.9 "Ion Creangă" Suceava, unui elev ce participa la banchet i s-a făcut rău.

Pe acelaşi subiect

Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției mun. Suceava s-a constituit echipa operativă care a constatat următoarele:

Echipa operativă ajunsă la faţa locului a constat faptul că la sala de evenimente anterior menţionată se desfăşura banchetul de absolvire al elevilor de clasa a VIII a din cadrul Şcolii Generale nr.9 „Ion Creangă” Suceava. Din discuțiile purtate cu managerul sălii de evenimente și cu personalul sălii s-a constatat faptul că unui elev care participa la eveniment i s-a făcut rău și s-a sprijinit cu capul pe masă. Fiind verificat de către tatăl său care este cadrul didactic în cadrul școlii și care participa și el alături de fiul său la eveniment, acesta a constatat faptul că băiatul era inert așa că a procedat la resuscitarea acestuia.

În scurt timp, la fața locului s-a prezentat un echipaj ambulanțier din cadrul SAJ Suceava care au procedat de îndată la resuscitarea minorului. Manevrele de resuscitare s-au efectuat pentru o perioadă de aproximativ o oră, după care minorul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru continuarea manevrelor de resuscitare și îngrijiri de specialitate.

Echipajul de poliție ajuns primul la fața locului a constatat faptul că minorul de 14 ani din mun. Suceava este proaspăt absolvent al școlii gimnaziale, nr. 9 ”Ion Creangă” Suceava.

După efectuarea cercetării la fața locului, organele de cercetare penală s-au deplasat la Spitalul  Județean de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, unde a fost declarat decesul minorului. Din discuțiile cu personalul medical și cu celelalte persoane s-a stabilit că minorul suferea de epilepsie și alte afecțiuni medicale asociate.

În cauză sunt efectuate cercetări de către lucrătorii Poliției mun. Suceava, B.I.C, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi efectuată necropsia. Nu sunt suspiciuni cu privire la deces", au transmis reprezentanții Poliției Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Un elev de 14 ani din Suceava s-a prăbușit sub ochii tatălui său, la banchet. Medicii n-au mai putut face nimic pentru el