Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen: UE își propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a accelera producția de muniție

Uniunea Europeană își propune să își unească forțele cu industria de apărare a blocului comunitar pentru a accelera și intensifica producția de muniție de care este mare nevoie pe câmpul de luptă din Ucraina și pentru a reface stocurile militare, a declarat sâmbătă Ursula von der Leyen, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 13:32

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leye: UE își propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a accelera producția de muniție - Profimedia

Vorbind la Conferința de Securitate de la Munchen, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sugerat că blocul comunitar ar trebui să facă ceea ce a făcut în timpul pandemiei pentru a se pregăti pentru producția pe scară largă a unui vaccin COVID, potrivit Reuters.

„Ne-am putea gândi, de exemplu, la acorduri de achiziție în avans care să ofere industriei de apărare posibilitatea de a investi acum în linii de producție pentru a fi mai rapide și pentru a crește cantitatea pe care o pot livra”, a spus ea.

Von der Leyen a subliniat că blocul comunitar nu poate aștepta luni și ani de zile pentru a-și putea reface propriile stocuri militare sau pentru a trimite în Ucraina muniții precum proiectile de artilerie de 155 mm.

„Acum este momentul, într-adevăr, să accelerăm producția și să mărim producția de produse standardizate de care Ucraina are nevoie disperată, de exemplu muniție standardizată”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Ursula von der Leyen: UE își propune să colaboreze cu industria de apărare pentru a accelera producția de muniție