Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Valentin a dat lovitura cu "fructul regilor". Afacerea prosperă datorită temperaturilor ridicate, iar un kg se vinde cu 25 de lei

Unele dintre cele mai gustoase fructe exotice cresc pe pământ românesc şi sunt cultivate cu drag de gospodari. Vorbim despre culturile de smochine, care datorită temperaturilor ridicate au început să prindă rod şi la noi în ţară. Un buzoian se mândreşte cu o livadă de smochini şi acum îşi culege roadele. Deşi în sezonul rece plantaţia îi cam dă de furcă, recolta timpurie promite să fie bogată şi dulce, iar cei dornici de smochine proaspete sunt invitaţi să se bucure de ele în mijlocul naturii. Preţurile rămân şi ele la fel de prietenoase ca şi anul trecut: 25 de lei - un kilogram.   

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 08:51

Ajutaţi de căldura tropicală, smochinii din această plantație buzoiană se pregătesc să-și bucure cumpărătorii. Cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, fructele regale s-au copt, iar vizitatorii curioși se pot bucura de ele direct din pom. Iar cei care au dorit să aibă parte de o experiență inedită în mijlocul plantaţiei impunătoare, au profitat din plin. Drept răsplată, aceştia au mâncat pe săturate.

Sub coroana generoasă a smochinilor, oamenii s-au transformat în culegători pasionați. Cu gălețile în mână, au adunat fructele, pe care unii le-au gustat pe loc, în timp ce alţii le-au adunat cu grijă pentru a transforma această bogăție în dulceaţă.

Cu cât se vinde un kilogram

Vezi și

Iar prețul a rămas la fel ca anul trecut: 25 de lei pe kilogram. "Sunt uşor de cules, plăcute la gust. Deci e o plăcere, vii şi te relaxezi. Nu venim dor pentru preţul mai mic, ci pur şi simplu să stăm un pic în natură şi să scăpăm de aglomeraţie de agitaţie".

"Smochinul consider că e un pom credincios, ca un câine care nu te lasă. Adică, el îţi face fructe în fiecare an, indiferent de vreme", declară Valentin Badea, cultivator. Smochinele proaspete susțin sistemul imunitar și conțin vitamine și minerale importante. Nutriționiștii spun că sunt foarte bune pentru digestie, şi de asemenea, ajută la detoxifierea sângelui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri economice » Valentin a dat lovitura cu "fructul regilor". Afacerea prosperă datorită temperaturilor ridicate, iar un kg se vinde cu 25 de lei