Antena Meniu Search
x

Video Valul de scumpiri continuă. Producătorii de produse lactate avertizează că vor crește prețurile

Valul de scumpiri nu pare să bată în retragere prea curând. Producătorii de produse lactate avertizează că vor crește prețurile.

Alin Stan
de Alin Stan

la 06.09.2022, 14:36

Vezi și

Expresia „mare brânză” și-ar putea schimba sensul la 180 de grade, în curând va fi „o mare brânză” să cumpărăm produse lactate. Am putea să plătim chiar dublu pentru un kilogram de cașcaval, așa au sunat estimările specialiștilor din industria laptelui.

Odată cu scumpirea laptelul vom vedea prețuri mai mari la raft, la toate categoriile de brânzeturi și cașcaval. Practic, în acest moment, prețul unui kilogram de cașcaval cel mai ieftin se vinde cu între 35 și 37 de lei, iar cel mai scump ajunge la 65 de lei.

Specialiștii din industria laptelui dau vina pe cheltuielile mari pentru producția produselor

În perioada următoare acest preț s-ar putea dubla și am putea scoate din buzunar aproape 100 de lei pe kilogramul de cașcaval, asta susțin producătorii. Specialiștii din industria laptelui spun că aceste scumpiri vin în contextul în care nu prea mai fac față cheltuielilor cu producția, materia primă s-a scumpit iar retailerii au tot mai multe adaosuri.

Un kilogram de brânză se vinde în acest moment cu prețul cuprins între 25 și 30 de lei, iar pe viitor am putea scoate mai mulți bani, aproape spre 40, chiar 50 de lei. Fermierii se plâng și ei pentru faptul că nu își mai pot acoperi cheltuielile pentru întreținerea animalelor, iar prețul laptelul care pleacă de la ei spre prăducător este destul de mic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Valul de scumpiri continuă. Producătorii de produse lactate avertizează că vor crește prețurile