Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Billie Eilish, cel mai tânăr headliner solo din istoria festivalului Glastonbury

Cântăreaţa americană Billie Eilish a fost anunţată cap de afiş pentru ediţia din 2022 a unuia dintre cele mai importante festivaluri britanice, Glastonbury.

de Redactia Observator

la 05.10.2021 , 08:47

Billie Eilish
Billie Eilish, cel mai tânăr headliner solo din istoria festivalului Glastonbury - Profimedia

Billie Eilish va fi şi prima femeie cap de afiş după Adele

Emily Eavis, organizatoarea evenimentului de la Worthy Farm, a confirmat luni că artista în vârstă de 20 de ani va fi „cel mai tânăr headliner solo din istoria noastră”. Festivalul a fost fondat în 1970.

„Pare a fi modul perfect pentru noi de a reveni şi abia aştept”, a adăugat ea.

Articolul continuă după reclamă

Eilish va fi şi prima femeie cap de afiş după Adele, la ediţia 2016, deşi Taylor Swift fusese angajată să cânte în 2020, însă, din cauza pandemiei, festivalul a fost anulat. Glastonbury nu a avut loc nici anul acesta, iar organizatorii au ales să prezinte un eveniment virtual cu artişti precum Coldplay, Wolf Alice şi Jorja Smith, relatează news.ro. 

Prima apariţie a lui Eilish la Glastonbury, în 2019, când a cântat pe o scenă secundară în faţa a 40.000 de oameni, a fost lăudată de critici ca „fascinantă” şi „înălţătoare”. De atunci, ea a câştigat mai multe trofee, precum Grammy şi Brit, cu albumul de debut, „When We All Fall Asleep Where Do We Go”, şi, recent, a revenit pe primul loc în topuri cu noul disc, „Happier Than Ever”.

Săptămâna trecută, artista s-a aflat la Londra, la premiera mondială a „No Time to Die”, pentru care a scris tema muzicală. Eilish va avea 20 de ani şi 6 luni când va urca pe scena Pyramid în iunie 2022, cu trei luni mai mult decât avea Mark Hamilton, membru al trupei nord-irlandeze Ash, care a fost cap de afiş în 1997.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Entertainment » Billie Eilish, cel mai tânăr headliner solo din istoria festivalului Glastonbury