Antena Meniu Search
x

Cântărețul Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint, a murit la 78 de ani

Doliu în lumea muzicii româneşti. Cântăreţul Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint, a murit la 78 de ani.

De Monica Palade la 18.09.2021, 16:06
Cântărețul Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint, a murit la 78 de ani - TVR

Artistul a lansat cunoscutele melodii "Nu pleca", împreună cu Mihaela Runceanu, și "Într-un oraș, într-un tramvai". Deşi retras din lumina reflectoarelor, artistul a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală, scrie site-ul tvr.ro.

O viaţă deloc plictisitoare

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.

Viata lui Dorin Anastasiu a fost plina si deloc plictisitoare, desi artistul este mult prea modest pentru a recunoaste acest lucru. "Nu stiu daca sunt un om fericit. Sunt un om impacat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Daca as fi abordat alta maniera...", declara artistul pentru Jurnalul Naţional.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Cântărețul Dorin Anastasiu, câștigător al trofeului Cerbul de Argint, a murit la 78 de ani