Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Damian Lewis, actorul din Homeland: Reţeaua Terorii, s-a plimbat cu turma de oi peste râul Tamisa. O tradiție veche stă în spatele gestului

Îl cunoaşteţi din producţii celebre precum Homeland -Reţeaua Terorii sau A fost odată la Hollywood, însă Damian Lewis a fost surprins într-o ipostază deosebită. Şi vorbim despre cea de păstor. Un păstor priceput care a reuşit să-şi mâne turma peste râul Tamisa. Ca să intre mai bine în personaj, în timpul "acţiunii" care comemora un obicei medieval, Lewis a purtat haina de lână a bunicului său şi a folosit un ciomag pentru a îndruma oile. La final, actorul a mărturisit că a fost atât de încântat de experienţă, încât nu exclude să renunţe la actorie şi să devină cioban.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 18:02

Sute de oi au traversat duminică fluviul Tamisa pe un pod situat în centrul Londrei, ghidate de actorul Damian Lewis, care a devenit cioban pentru o zi cu scopul de a perpetua o tradiţie veche de secole şi considerată a fi "foarte britanică", informează AFP.

Începând din Evul Mediu, orice persoană care deţine statutul de "om liber" sau de "cetăţean" al City, cartierul de afaceri al capitalei britanice, beneficiază de dreptul de a-şi trece turmele pe un pod peste Tamisa fără să plătească o taxă, pentru a merge să îşi vândă oile în pieţele amenajate la nord de acest fluviu.

Damian Lewis a fost surprins în rolul de păstor

Vezi și

Pentru a perpetua această tradiţie şi această rută comercială medievală, aproape 1.000 de "oameni liberi" au traversat duminică podul Southwark alături de animalele lor, la fel ca în fiecare dintre ultimii 15 ani, la iniţiativa Onorabilei Bresle a Producătorilor de Lână, înfiinţată în anul 1180.

Printre ei s-a aflat şi actorul britanic Damian Lewis, protagonistul unor seriale TV precum "Homeland", "Band of Brothers" şi "Billions", care a ghidat câteva oi în timpul traversării şi care a purtat cu această ocazie un palton de lână al bunicului său şi un ciomag de păstor.

Artistul de 53 de ani, care deţine el însuşi statutul de acum simbolic de "om liber", asociat în trecut cu comercianţii şi breslele din Londra, a descris ziua de ieri ca fiind "excentrică şi foarte britanică". Mai mulţi membri ai familiei actorului au ocupat de-a lungul timpului funcţia de "Lord-primar" al oraşului Londra, un titlu care face din deţinătorul său un promotor şi un purtător de cuvânt al companiilor din cartierul de afaceri al capitalei britanice.

Acest eveniment este destinat strângerii de fonduri pentru Fundaţia Lordului-primar al Londrei, care are o vocaţie socială în capitala ţării, precum şi pentru Fundaţia producătorilor de lână, care activează pentru conservarea acestui meşteşug istoric. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Entertainment » Damian Lewis, actorul din Homeland: Reţeaua Terorii, s-a plimbat cu turma de oi peste râul Tamisa. O tradiție veche stă în spatele gestului